Obračuni prestali: Situacija u Kotoru se popravila

„Danas je Kotor malo drugačiji u odnosu na prije sedam dana i vjerujem da su to primijetili i Kotorani i građani Crne Gore. Što ne znači da je ovaj pomak dovoljan da izrazimo opšte zadovoljstvo“
80 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Luka Zeković
Goran Danilović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.06.2016. 13:12h

Bezbjednosna situacija u Kotoru se popravila, građani više nijesu ugroženi, ali je potrebno da policija i tužilaštvo nastave da rade svoj posao, poručio je ministr unutrašnjih poslova, Goran Danilović.

On je rekao da su obračuni u toj opštini prestali.

„Stanje u Kotoru malo je više podnošljivo nego što je bilo, upravo iz razloga što više nijesu ugroženi obični građani i što smo imali reakciju postupajućeg tužioca, potom prenošenje predmeta u nadležnost specijalnog tužilaštva“, kazao je Danilović novinarima u parlamnetu.

On je ocijenio da je situacija u Kotoru danas bolja i naveo da se nada da će tako ostati.

„Vjerujem da nas to neće obeshrabriti da hitno, brzo i najbrže i tužilaštvo i mi u policiji nastavimo da radimo svoj posao“, poručio je Danilović.

Kako je pojasnio, u predmetima koji su predati specijalnom državnom tužiocu očigledno ima i pojedinaca koji, možda za sada jedne osobe, koja moraju bitu predmet njihove pažnje.

„Danas je Kotor malo drugačiji u odnosu na prije sedam dana i vjerujem da su to primijetili i Kotorani i građani Crne Gore. Što ne znači da je ovaj pomak dovoljan da izrazimo opšte zadovoljstvo“, kazao je Danilović

On smatra da Ministarsvu unutrašnjih poslova i Upravi policiji predstoji jasan posao da utvrde šta su sve propustili, zašto se kasnilo, zašto je eksalirala sitacija u Kotoru i gdje je njihova odgovornost.

Kako je dodao o tome će se danas razgovorati na Vladi, a ako bude potrebno i na nekom drugom tijelu.

Danilović je rekao da će na odgovornost pozvati nadležne onog trenutka kada zvanično dobije "konrektnu stvar". „Ticalo se jednog li više imena budtite sigurni da ćemo reagovati hitno", poručio je Danilović.

Danilović je, upitan da prokomentariše navode u vezi sa Zoranom Brđaninom, rekao da među pojedincima postolje ljudi koji organizovanim kriminalnim grupama olakašavaju posao.

„Pouzdano znam da je dovođenje u vezu savjetnika, odnosno čovjeka koji radi u MUP-u, gospodina Brđanina, u bilo kom kontekstu sa ovim brutalana laž i pokušaj diskreditacije njega lično, vjerovatno ministra i nekih napora koje ulažemo da se ovo rasvijetli“, ocijenio je Danilović.

On je dodao da se ne radi o Brđaninu i da zna o kome se radi i "to je informacija sasvim sigurno vrlo važna i tu infirmaciju znaju i u tužilaštvu, tako da ćemo to brzo razjasniti“.

Na pitanje do kada će pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice biti u Kotoru, Danilović je pojasnio da je to u nadležnosti direktora Uprave policije.

"Nadam se da Kotorani to razumiju. Direktor policije će, nadam se vrlo brzo dati izvještaj zbog čega je to bilo neophodno“, naveo je Danolović.

Bonus video: