Kolašin: Otac ubio kćerku, pa sebe?

"Prizor je zaista nesvakidašnji i ovo je zaista porodična tragedija", rekao je rukovodilac Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Rifat Hadrović
188 pregleda 87 komentar(a)
Kuća, Kolašin, ubistvo, samoubistvo, Foto: Dragana Šćepanović
Kuća, Kolašin, ubistvo, samoubistvo, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 08.06.2016. 16:47h

Dragan Pižurica (64) ubio je tokom noći u Kolašinu svoju kćerku Anu Pižuricu (30), a nakon toga izvršio samoubistvo.

Dragan i Ana živjeli su u Podgorici, a u porodičnu kuću u Kolašinu su kako kažu komšije došli juče.

Tijela je pronašao Draganov sin koji takođe živi u Podgorici, a u Kolašin je došao nakon što mu nisu odgovarali na telefonske pozive.

Kako je, nakon obavljenog uviđaja, kazao rukovodilac Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Rifat Hadrović, pretpostavlja se da se u kući Pižurica dogodilo ubistvo pa samoubistvo.

On nije želio da kaže koje je koje je vatreno oružje korišteno.

"Iako za sada ne mogu reći kako se sve dešavalo, pretpostavljam da je riječ o ubistvu i samoubistvu. Nema za sada indicija da je učestvovalo treće lice. Izuzet je veliki broj tragova. Za sada ne možemo reći ni vrijeme kada se tačno odgodila ova tragedija, a policija je obaviještena oko 22 sata sinoć. Prizor je zaista nesvakidašnji i ovo je zaista porodična tragedija", rekao je on.

Ni tužilac Hasan Lukač nije mogao mnogo da govori, osim da sve ukazuje na ubistvo i samoubistvo.

Hasan Lukač, zamjenik višeg državnog tužioca u Bijelom Polju

"Radi se o velikom broju tragova i svi su ti tragovi izuzeti na zakonit način i poslati su forenzičkom centru. Čak šta više ponavljam da je ovom uviđaju prisustovao balističar-vještak forenzičkog centra kada je u pitanju daljina pucanja i drugi parametri koje će nam taj vještak detaljnije objasniti", kazao je Lukač za TV Vijesti.

Uz Hadrovića i Lukača, uviđaj su obavili ekipa kolašinskog Odjeljenja bezbjednosti i vještaci balističke struke Forenzičkog centra iz Danilovgrada.

Ubistvo i samoubistvo u ovoj porodici desilo se i prije tri decenije kada je Draganov brat Miodrag u Beogradu ubio svoju djevojku i sebe.

Bonus video: