Roditeljski kutak: Obrok u školi

Investiciono-razvojni fond organizovao je edukativni seminar za visokoškolce “Možeš i ti” u saradnji sa Opštinom Ulcinj i Fakultetom za mediteranske poslovne studije. U Bojama jutra pogledajte kako je protekao seminar.
97 pregleda 0 komentar(a)
ishrana_2, Foto: SHUTTERSTOCK
ishrana_2, Foto: SHUTTERSTOCK
Ažurirano: 01.06.2016. 13:11h

Đaci osnovnih i srednjih škola u Podgorici od septembra će dobijati obroke u školi, iz Đačke kuhinje koja je nedavno otvorena u Školi za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“. Kuhinju će posjetiti naša ekipa i prenijeti više detalja o tome kakav će se hrana pripremati za podgoričke učenike. Specijalista higijene dr Enisa Kujundžić, daće savjete o pravilnoj ishrani tinejdžera.

Gošća Boja jutra biće i nova direktorica Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, Azra Vuković.

Maturanti koji planiraju da nastave obrazovanje uskoro će imati priliku da konkurišu na neki od crnogorskih fakulteta. Predstavnici Filozofskog fakulteta prezentovaće nastavni program istorije i geografije i informisati buduće studente šta ih očekuje.

Novootvoreni bazen u Sportskom centru u Nikšiću uveliko funkcioniše, a prvi korisnici su đaci osnovnih škola. Uskoro će biti otvoren i za ostale građane, a kakve sve planove ima uprava Sportskog centra sa ovim objektom, saopštiće njegov direktor Predrag Ivanović.

Investiciono-razvojni fond organizovao je edukativni seminar za visokoškolce “Možeš i ti” u saradnji sa Opštinom Ulcinj i Fakultetom za mediteranske poslovne studije. U Bojama jutra pogledajte kako je protekao seminar.

Studentski teatar će izvesti predstavu “Ples pobjednika” u humanitarne svrhe u Zavodu “Komanski most” u Podgorici u četvrtak, 2.juna sa početkom u 20 sati. “Ples pobjednika” je urbana komedija našeg mentalitetskog miljea, u kojoj se prepliću muško-ženski i poslovni odnosi u maloj firmi, uz traganje zaposlenih za izlaskom iz krize preko niza komičnih situacija.

NVO sPas organizuje u nedelju, 5.juna, drugu po redu donatorsku izložbu pasa mješanaca, u parku kod dvorca Petrovića. Biće dodijeljene nagrade za dvije kategorije - vlasnički mješanci i bezdomni mješanci, koji će na izložbi imati priliku da nađu dom. U Bojama jutra prenosimo iskustvo Tajane Nedić, koja je udomila psa mješanca.

Treće izdanje Sea Dance festivala održaće se od 14. do 16. jula na plaži Jaz. Prenosimo čiji nastupi su do sada potvrđeni.

Glavne naslove dnevne štampe komentarisaće Biljana Matijašević, urednica ekonomske rubrike ND „Vijesti“.

Bonus video: