Tužilaštvo: Incident u Skupštini nema elemente krivičnog ni prekršajnog djela

Tužilaštvo smatra da je u tom događaju samo remećen rad Skupštine koji je propisan poslovniku o radu te institucije
774 pregleda 8 komentar(a)
Miroslav Turković, ODT, Foto: Savo Prelević
Miroslav Turković, ODT, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2016. 17:54h

Zamjenik Osnovnog državnog tužioca Miroslav Turković u Podgorici kazao je povodom incidenta u Skupštini da je to tužilaštvo ocijenilo da niko od proslanika nije počinio krivično djelo, a ni prekršaj.

“ Ocjenom prikupljenih dokaza i podataka tužilaštvo je našlo da niko od prisutnih lica na sjednici nije izvršio radnje koje prestavljaju inkriminaciju nekog krivičnog djela. Takođe je ocijenjeno da u njihovim radnjama nema ni elemenata prekršaja. Konačno, ocijenjeno je da je u konkretnom slučaju došlo do remećenja rada Skupštine, odnosno do kršenja odredbi Poslovnika Skupštine i Etičkog kodeksa. Ovim pravnim aktima su ustanovljeni posebni postupci za sankcionisanje poslanika i drugih lica koja prisustvuju sjedinci Skupštine”, kazao je Turković danas na press konferenciji.

On je kazao da je povodom incidenta u Skupštini tužilaštvo saminicijativno formiralo predmet i da su u izviđaju pribavljeni određeni podaci od Uprave policije i Skupštine, a pribavljen je i video snimak tog događaja.

Poslanici DF-a su premijera Đukanovića na premijerskom satu 13. maja dočekali sa skandiranjem "Milo, lopove", na šta im je Đukanović odgovorio "Bravo, kreteni".

Poslije toga došlo je umalo do fizičkog obračuna potpredsjednika skupštine Branka Radulovića i Đukanovića, kao i nešto kasnije funkcionera DF-a Janka Vučinića i premijera.

Bonus video: