Blažo Kalezić pobjednik turnira "Vitomir Vito Nikolić"

164 pregleda 1 komentar(a)
Blažo Kalezić, Foto: Prisma
Blažo Kalezić, Foto: Prisma
Ažurirano: 29.05.2016. 16:32h

Internacionalni majstor Blažo Kalezić opravdao je ulogu favorita i osvojio prvo mjesto na šahovskom open turniru „Vitomir - Vito Nikolić”, koji je održan u Nikšiću, u konkurenciji 40 šahista, u znak sjećanja na velikog crnogorskog pjesnika i šahovskog zaljubljenika.

Kalezić je osvojio 7,5 poena iz 9 partija. Drugo mjesto zauzeo je Sreten Đukanović (7 poena), dok je treći bio Igor Sarić (6,5). Slijede velemajstor Dragiša Blagojević (6), Predrag Nikač (6), Jovan Milović (6), Đorđije Kontić (6), Aleksandar Tomić (6), Fide majstor Vladimir Pajković (6), Veljko Draganić (5,5)..

Turnir, koji je otvorio gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović, održan je u organizaciji Šahovskog kluba “Omladinac-Budućnost” i restorana Palata – Bistro u Podgorici.

Turnir je igran u 9 kola sa tempom igre 5 minuta po igraču, po Fide pravilima za brzopotezni šah i biće rejtingovan. Sudija turnira je bio Mladen Popović, FIDE arbitar.

Pobjednicima je nagrade, šampionski pehar i medalje, uručio Pavle Goranović, ministar kulture u Vladi Crne Gore.

Manifestaciju su podržali: Zavod za školstvo, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Lovćen životna osiguranja, Kompanija "13. Jul Plantaže", Nacionalni Biro osiguravača, piće Bamboos, Prisma-korporativne komunikacije.

Bonus video: