KIC “BUDO TOMOVIĆ”: JUNSKI REPERTOAR

O muzici, baletu, filmu, pozorištu i književnosti

Svjetski dan muzike 21. jun obilježiće koncert Tomasa Enhoa
0 komentar(a)
KIC Budo Tomović, Foto: Kicpodgorica.me
KIC Budo Tomović, Foto: Kicpodgorica.me
Ažurirano: 04.04.2019. 20:27h

KIC “Budo Tomović” će u junu podgoričkoj publici ponuditi oko 40-ak programa iz oblasti muzike, filma, baleta, pozorišta, književnosti, saopštili su urednici programa u KIC-u na juče održanoj konferenciji za medije.

Svjetski dan muzike 21. jun biće obilježen koncertom mladog francuskog džez pijaniste i kompozitora, dobitnika značajnih međunarodnih džez nagarada Tomasa Enhoa (Victoires du Jazz, Djangodor, FIPA d'Or) koji će nastupiti sa svojim trijom u kojem su i Žeremi Brijer, kontrabas i  Nikola Šarlije, bubnjevi.

Dio junskog muzičkog repertoara biće i koncert perspektivne crnogorske gitaristkinje Nađe Janković dobitnice dvadeset specijalnih i prvih nagrada na prestižnim međunarodnim takmičenjima, a u toku juna biće organizovano autorsko veče kompozitora Milivoja Božovića, godišnji koncert baletskog odsjeka Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” i godišnji koncert Muzičke škole “Andre Navara”. Kulturno kreativni centar “Akord” iz Nikšića umjetničko-zabavnim programom obilježiće 19 godina postojanja, a podgoričkoj publici svoj prvi solistički koncert i promociju CD-a pokloniće Novak Laketić.

Filmski repertoar obilježiće revija “Velikani slikarstva na filmu” posvećenu svjetski priznatim likovnim umjetnicima, koja će se održati od 13. do 16.juna. Na repertoaru će biti filmovi “Žudnja za životom” 1956, “Polok” 2000, “Gojine utvare” 2006, “Modiljani” 2004. U saradnji sa Ambasadom Izraela od sedmog do devetog juna biće organizovani “Dani izraelskog filma”, a uz podršku Instituta Konfučije biće priređeni i “Dani kineskog filma” od 23. do 25. juna.

Premijera koreobajke “Alisa u zemlji čuda”, čiju koreografiju potpisuje profesorica Viktorija Strugar, biće održana 14. juna, a svoju novu monodramu “Prevariću, a no što ću” 10. juna izvešće Stanko Miranović.

Izložbu dječjih likovnih radova “Kulturko na kulturnom događaju” prispjelih i nagrađenih na nedavno održanom konkursu, biće priređena u saradnji sa timom portala Culture Corner  10.juna, a izložbom slika “Krovovi Crne Gore” 27. juna predstaviće se prvi put u svom gradu Goran Vujošević.

Međunarodni dan društvenih igara biće obilježen u saradnji sa NVO “Brljok” 18. juna, a KIC će biti domaćin manifestacije “Dan najboljih” u okviru koje će biti dodijeljene nagrade najboljim učenicima polumaturantima Glavnog grada.