Savjet mjesne zajednice Bečići: Optužuju šefa da je u dilu sa advokatom

“Kuljača je bez odluke Savjeta dao punomoćje advokatu Dapčeviću da zastupa MZ Bečići protiv opštine Budva"
286 pregleda 2 komentar(a)
konferencija, Foto: Vuk Lajović
konferencija, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.05.2016. 09:31h

Savjet Mjesne zajednica Bečići, optužio je juče predsjednika Voja Kuljaču da je bez njihovog znanja opunomoćio advokata Dimitrija Dapčevića, koji je preko javnog izvršitelja pokrenuo prinudnu naplatu od 3.500 eura za svoje usluge.

Kuljača - šef te mjesne zajednice, istvoremeno je i odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu, a advokata je angažovao u sporu protiv Opštine Budva.

“Kuljača je bez odluke Savjeta dao punomoćje advokatu Dapčeviću da zastupa MZ Bečići protiv opštine Budva. Prvo punomoćje je dato 23. marta prošle godine, drugo 19. septembra. Dapčević je krajem janura obavijestio MZ Bečići o cijeni usluga i dostavlja troškovnik od 3.525 eura”, kazala je potpredsjendica Savjeta MZ Katarina Rafailović na konferenciji za novinare.

Objasnila je da je predsjednik Savjeta MZ Bečići, 12. februrara advokatu uputio dopis u kome ga savjetuje da od grupe građana naselja Ivanovići traži novac za svoje usluge.

“Javni izvršitelj 24. marta dostavio je MZ riješenje o izvršenju naplate advokata Dapčevića, na ime glavnog duga u iznosu od 3.525 eura, sa zakonskom zateznom kamatom i nagradom za rad javnog izvršitelja. Prinudna naplata stupa na snagu 20. aprila. Savjet MZ Bečići sumnja da je predsjednik Savjeta Vojo Kuljača, u saradnji sa advokatom, unaprijed isplanirao čitav slučaj i oštetio MZ Bečići za pomenuti iznos. Savjet MZ Bečići se ograđuje i napominje da nije učesnik ove kriminalne radnje. Savjet se zbog toga obraća javnosi a nadzorni odbor će u skladu sa zakonom preduzeti sve radnje u vezi sa ovim slučajem”, kazala je Rafailovićeva.

Dapčević je kazao da su optužbe Mjesne zajednice potupno neosnovane.

“Prilikom mog angažovanja, prisustvovali su svi članovi savjeta MZ i svi su bili upoznati sa pravnim problemom za koji sam angažovan i niko nije imao nikakvu primjedbu. Netačno je da me je angažovala grupa građana, isključivo sam angažovan od strane MZ Bečići koji su i potpisali punomoćje. U pogledu iznosa koji sam potraživao predstavlja iznos shodno AT, u kojem sam preduzeo niz radnji koje su se protegle više od godinu dana. Uredno su pismenim putem obavješteni o dugu, na šta nisu imali primjedbe, niti su nakon predloga za izvršenje izjavili u zakonskom roku prigovor. To govori da su njihove optužbe neosnovane. A u pogledu 'kriminalnih radnji', ne bih trošio riječi na gluposti pojedinih dokonih članova MZ Bečići”, kazao je Dapčević.

Bonus video: