PREDMET "HAKERI"

Čujoviću "skinuli" dvije godine robije

U presudi piše da su okrivljeni prevarama sa računa vlasnika u švajcarskim bankama, uspjeli da na svoje račune prebace više od milion eura
1148 pregleda 5 komentar(a)
Miloš Čujović, Foto: Savo Prelević
Miloš Čujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2019. 20:37h

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca Miloša Čujovića zvanog Čujke i Nikole M. Markovića i "skunuo" im po dvije godine zatvora.

Prvostepenom presudom osuđeni su na po šest i po godina robije za  kriminalno udruživanje i prevaru, a kazna im je sada smanjena na četiri i po godine.

Krivično vijeće sudije Predraga Tabaša u podgoričkom Višem sudu, jula 2015. godine, izreklo je prvostepenu presudu u predmetu u javnosti poznatom kao "hakeri".

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu i Vidoju S. Stanišiću osuđenom  na godinu i deset mjeseci, Saši Klikovcu koji će robijati dvije godine i četiri mjeseca i Draganu Kovačeviću, kažnjenom sa  godinu i deset mjeseci zatvora.

Bojan Pejović je osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, kao i Radonja Vulević. Boris Petričević je “dobio”  13 mjeseci robije, a Slađana Medenica  sedam mjeseci.

Nebojša Marković oslobođen je optužbe za krivično djelo - kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom računarska prevara.

U presudi piše da su okrivljeni prevarama sa računa vlasnika u švajcarskim bankama, uspjeli da na svoje račune prebace više od milion eura.