Ragbisti krenuli na Kup evropskih nacija treće divizije

U grupi sa Crnom Gorom su Estonija, Slovačka i Bjelorusija. To je nastavak takmičenja koji je započet prošle godine u Baru i Budvi kada su „crnogorski vukovi” pobijedili Estoniju i izgubili od Slovačke. Pobjednik grupe prelazi u veći rang takmičenja
54 pregleda 0 komentar(a)
Ragbi reprezentacija Crne Gore, Foto: Ragbi savez Crne Gore
Ragbi reprezentacija Crne Gore, Foto: Ragbi savez Crne Gore
Ažurirano: 16.05.2016. 14:35h

Crnogorska ragbi reprezentacija krenula je juče na Kup evropskih nacija treće divizije, koji će se od 18. do 21. maja održati u Talinu, glavnom gradu Estonije.

U grupi sa Crnom Gorom su Estonija, Slovačka i Bjelorusija. To je nastavak takmičenja koji je započet prošle godine u Baru i Budvi kada su „crnogorski vukovi” pobijedili Estoniju i izgubili od Slovačke. Pobjednik grupe prelazi u veći rang takmičenja.

Reprezentacija je juče krenula autobusom na put dug 2.600 kilometara.

U reprezentaciji su kapiten Boris Mijušković, Luka Lučić, Dimitrije Čvorović, Budimir Andrić, Vuk Vukčević, Goran Krstonijević, Duško Stanković, Danilo Ćeranić, Nikola Vuletić, Aleksandar Mecikukić, Aleksandar Milosavljević, Mirko Garčević, Nemanja Stojanovski, Stefan Đinović, Đorđe Marstjepović, Marko Kuč, Srđan Popović, Miloš Kuvelja, Damjan Čelebić, Vladan Čelebić, Goran Vujović, Marko Andrić, Boško Mirjačić, Mitar Bošković i Dušan Vučićević.

U stručnom štabu su selektor i trener Marty Lustiano, aistent trenera Niall Ardill, tim menadžer Miodrag Bato Jović i fizioterapeut Miloš Nedić.

Predsjednik Ragbi saveza Mišel Milović se zahvalio Upravi za mlade i sport i Ragbi Evrope, koji su finansirali najveći dio troškova, za ovo takmičenje kao i naredna učešća muške i ženske reprezentacije na prvenstvima Evrope u olimpijskoj verziji ragbija 7.

„Igrači su talentovani i svaki od njih svakodnevno napreduje. U Estoniji očekujemo pozitivne rezultate ukoliko igrači ostanu solidarni, disciplinovani i ambiciozni. Zahvaljujem se Martiju Lustijanu za njegovu posvećenost ekipi, kao i generalnom sekretaru Nadi Lazić. Ohrabrujem igrače i trenere da pokažu svoj talenat”, kazao je Milović.

On je naveo i da su pripreme bile djelimično otežane zbog nedovoljnih finasijskih sredstava.

Tim menadžer Miodrag Jović kazao je da su „vukovi” vrijedno trenirali i da spremni kreću u Estoniju.

„Poštujući sada već poznate i iskusne protivnike, nadamo se uspjehu koji bi krunisao dosadašnji rad i odricanja za sport koji je već zaživio u Crnoj Gori. Proces selekcije igrača nije bio lak, momci koji su izostali su i dalje uz tim i njegov dio posebno Danilo Đalović, Nikola Jočić i Lazar Milović”, kazao je Jović.

Bonus video: