Pet najzdravijih savjeta

1 komentar(a)
Zdravlje, bioritam
Zdravlje, bioritam
Ažurirano: 15.05.2016. 17:40h

Spustite ruke

Često upadamo u nezdravu zamku prejedanja i debljanja zbog toga što ne znamo spustiti pribor na sto kada smo siti. S druge strane, ako dirate lice prstima stanje vaše kože će se dramatično pogoršati. Da ne govorimo o grickanju noktiju, prebiranju po kosi… Stoga za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja jednostavno spustite ruke.

Birajte dijetalne verzije namirnica

Izborom lakših proizvoda smanjićete unos kalorija u organizam za oko 10 posto. Međutim, morate da znate da to što je neki proizvod light ne daje zeleno svjetlo za povećanje količine. Jedite ga kao da se radi o najmasnijoj verziji.

Voda, voda, voda…

Nema bržeg načina da povećate nivo energije, izgubite na težini, te optimalizujete varenje od unosa dovoljne količine vode u organizam. Oko 2 litra tečnosti dnevno neka vam postane pravilo.

Završite dan zdravo

Mnogi ljudi dan započinju vrlo zdravo, dijetnim jogurtom i žitaricama, ali završavaju s ogromnom večerom ili emotivnim prejedanjem, uz televizor, grickalicama i slatkišima. Večera bi trebalo da bude najmanji obrok, konzumiran prije 19 sati, a 3-4 sata prije lijeganja.

Za svaki obrok pojedite nešto svježe

Kako možete očekivati da ćete se osjećati svježe ako ne jedete svježe. Dnevno bi trebalo da imate minimalno 5 porcija voća ili povrća. Kako to postići?

1. porcija - svježe cijeđeni sok od narandže za doručak.

2. porcija - za užinu pojedite jabuku, bananu ili neko drugo voće.

3. porcija - uz ručak pojedite salatu.

4. porcija - za užinu su pogodni neki orašasti plodovi ili popijte limunadu.

5. porcija - uz večeru jedite salatu ili kompletan obrok neka bude povrće

Bonus video: