Konjević bronzana u Monpeljeu, Jović i Drašković izgubile meč za medalju

1 komentar(a)
Dragana Konjević, Foto: KK Omladinac
Dragana Konjević, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 07.05.2016. 14:47h

Trećeg dana 51. Evropskog seniorskog prvenstva u Monpeljeu stigla je i prva medalja za crnogorski karate - Dragana Konjević je napravila najveći uspjeh u karijeri, pošto je osvojila bronzanu medalju u kategoriji preko 68 kilograma.

Članica podgoričkog Omladinca savladala je danas, u meču za treće mjesto, Španjolku Lauru Gonzales Palasio sa 2:0.

"Nadam se da će crnogorskim trenerima ovi rezultati da shvate da se iz male Crne Gore može praviti rezultat. I ne trebaju vam neke velike pare za to. Ali, trebate žrtvovati svoje vrijeme. Veliki pozdrav za sve vas i da za par godina postanemo ekiponi prvaci svijeta. Naši takmičari to zaslužuju", objavljeno je na Fejsbuk stranici Omladinca.

Dragana je u martu u Laškom osvojila srebro u borbama u teškoj kategoriji na Svjetskom kupu, pošto je izgubila u finalu od aktuelne prvakinje Evrope, Maše Martinović iz Hrvatske.

Bez medalje ostala su Ana Drašković i Anja Jović.

Ana Drašković je u meču za treće mjesto izgubila od Španjolke Kristine Garsija Ferer 2:0, dok je Anja Jović, u kategoriji do 50 kilograma, poražena od Jelena Milivojčević iz Srbije sa 5:4.

Zbog povrede Marine Raković, ženski tim u borbama karate reprezentacije Crne Gore je juče odustao od nastupa na Evropskom prvenstvu. Kako je saopšteno iz karate saveza Crne Gore, Marina se povrijedila u petak, prvog dana EP, tokom borbe.

Bonus video: