Cetinje: Identifikovani osumnjičeni za bacanje bombe na vozilo Vujovića

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju"
329 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Vujović lada
Božidar Vujović lada
Ažurirano: 24.04.2016. 12:52h

Cetinjani Vladimir Filipović (37) i Ivan Proroković (37) osumnjičeni su da su 5. februara bacili bombu pod automobil sugrađanina Božidara Vujovića, saopšteno je iz Uprave policije.

Cetinjski policajci uhapsili su Prorokovića, dok se Filipović nalazi na u spuškom zatvoru zbog drugog krivičnog djela.

Iz policije su kazali da je tokom uviđaja utvrđeno da je ispod automobila Vujovića podmetnuta ručna bomba "M75" od čije je eksplozije pričinjena manja materijalna šteta na vozilu "lada kalina".

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju. Sveukupne policijske mjere i radnje dovele su do identifikovanja osumnjičenih lica, V.F. (37) i I.P. (37) iz Cetinja. Službenici OB Cetinje su, 22. aprila 2016. godine, lišili slobode I.P, dok se V.F. već nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela. Osumnjičeni I.P. je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, priveden nadležnom tužiocu. Ova dva lica se posebnim izvještajem, shodno izjašnjenju tužioca, terete da su počinila krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je u odvojenoj aktivnosti, 22. aprila na magistralnom putu Cetinje – Podgorica, u mjestu Meterizi, pregledom u vozilu "golf II", podgoričnih tablica, kojim je upravljao S.J. (69) iz Podgorice u prtljažniku pronađeno i oduzeto tri kilograma eksploziva u prahu i 20 električnih kapisli.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Cetinju. Od S.J. je u prostorijama OB Cetinje uzeta izjava na navedene okolnosti. Eksploziv i kapisle upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja, nakon čega će se nadležni tužilac izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: