Bar: Dječak (12) biciklom sletio u provaliju

Vatrogasci su se sa nosilima i tzv. kragnom spustili u provaliju do dječaka koji je bio u svjesnom stanju, ali sa vidljivim povredama na tijelu i naročito glavi
114 pregleda 7 komentar(a)
Biciklista, biciklizam, Foto: Shutterstock
Biciklista, biciklizam, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.04.2016. 14:08h

Dvanaestogodišnji Đ.Đ. sletio je danas oko 14 sati biciklom u provaliju, na putu od Bara ka manastiru Ribnjak, a izvučen je akcijom barskih vatrogasaca.

Kako je rečeno iz Službe zaštite portalu Barinfo, dječak je bio dio kolone od desetak biciklista-vršnjaka, ali nije uspio da na vrijeme savlada veliku krivinu kod izvora.

Dječak je pao u provaliju, njegovi drugovi su alarmirali nadležne, pa je služba hitne pomoći, zajedno sa vatrogascima, odmah došla na lice mjesta.

Vatrogasci su se sa nosilima i tzv. kragnom spustili u provaliju do dječaka koji je bio u svjesnom stanju, ali sa vidljivim povredama na tijelu i naročito glavi, navodi Barinfo.

Imobilisali su ga, i na nosilima učvršćenim konopcima iznijeli do mosta, gdje je ubačen u kola i odvežen za barsku bolnicu.

Barinfo navodi da je ovo treća ili četvrta nezgoda na ovom mjestu, koje nema ogradu, i zahtijeva umješnost pri vožnji bicikla, motora ili automobila.

Apeluju da se na tom mjestu postavila zaštita, što je posao koji ne zahtijeva velika ulaganja, a donio bi mnogo bezbjednosti u saobraćaju.

Bonus video: