Radunović: Cilj medalja na SP u Kazahstanu

1 komentar(a)
Tamara Radunović, Foto: Privatna arhiva
Tamara Radunović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.04.2016. 17:25h

Bokserska reprezentativka Crne Gore, Tamara Radunović, kazala je da joj je medalja primarni cilj na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu.

Šampionat će biti održan od 19. do 27. maja u Astani.

"Osvajanje medalje u Astani je moj primarni cilj, kome sam se posvetila i za koji ću sve uraditi da ga ostvarim", kazala je Radunović agenciji MINA.

Ona je istakla da je već duže vremena u kontinuiranom trenažnom procesu i da će preostalih 40 dana do prvenstva maksimalno iskoristiti da formu podigne na najveći nivo.

"Pripremam se u matičnom klubu, Budva sa trenerom Nikolom Ružićem. Plan je da završne pripreme odradimo u Kazahstanu, 14 dana uoči prvenstva, sa reprezentacijama Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Ukrajine i Kazahstana. Važno je da se osjećam spremno, psihički i fizički, a kada je tako onda su i moja očekivanja pozitivna", kazala je Radunović.

Ona smatra da će konkurencija u Astaani biti veoma jaka, ali ne i nepobjediva.

"Na žalost nemoguće je da se plasiram na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru jer su u ženskom boksu u program uvrštene samo tri težinske kategorije, a nijedna od njih nije moja. Na sljedećim Igrama će biti uvršteno svih deset kategorija, tako da ću biti strpljiva do 2020. godine", kazala je Radunović.

Ona je istakla da, imajući u vidu da je početak godine, ne može biti prezadovoljna rezultatima.

"Ne mogu reći da sam prezadovoljna rezultatima, ali u ovom momentu mi je najvažnije da je trener zadovoljan mojim napretkom u 2016. godini. Moj je zadatak da svaka naredna godina bude uspiješnija od prethodne", kazala je Radunović.

Ona je naglasila da nije zadovoljna statusom ženskog boksa u Crnoj Gori.

"Na žalost nijesam zadovoljna statusom ženskog boksa u Crnoj Gori iz razloga što i pored nadljudskih napora i velikih odricanja nemamo praktično nikakvu podršku lokalnih i državnih institucija", zaključila je Radunović.

Bonus video: