LISIČIĆ DA JE MEĐU ŽRTVAMA PREVARE RADNIKA ATLAS BANKE

Kolašinac tvrdi da je prevaren: Kad su me „zaposlili”, sad neka me i plate

U kolašinskom tužilaštvu u svojstvu svjedoka saslušavaju više do 200 Kolašinaca, na čija imena glase sporni kreditni ugovori...
11 komentar(a)
Željko Lisičić, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Željko Lisičić, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Ažurirano: 04.04.2019. 20:01h

Nezaposleni Kolašinac Željko Lisičić tvrdi da je još jedna žrtva prevare u tamošnjoj poslovnici Atlas banke, jer je neko navodno lažirao dokumenta i na njegovo ime podigao 5.00 eura.

Lisičić je kazao da je gotovo dvije decenije na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, ali da su falsifikatori u kreditnoj dokumentaciji konstatovali da je zaposlen u kolašinskom Komunalnom preduzeću.

“Skoro dvadest godina ne mogu da se zaposlim, teško živim i nadničim kako bih zaradio za život, a neko se usudio iz banke da zloupotrijebi moje lične podatke i na moje ime podigne kredit. Pored toga, jasno je da je neko nezakonito koristio i pečat Komunalnog i ovjerio potvrdu u kojoj piše da radim u tom preduzeću. Tako, tužiću i tu firmu ukoliko mi ne isplate zarade - od dana ovjeravanja potvrde, jer nijesam dobio papire da mi je prestao radni odnos”, rekao je Kolašinac.

On je objasnio da pretpostavlja da su njegovi podaci bili dostupni službenicima Atlas banke, jer ga je svojevremeno otac opunomoćio da podiže penziju.

Lisičic je kazao da je među materijalno najugroženijim Kolašincima i bez ikavih primanja.

„Devet mjeseci živim u kući bez struje, jer nemam odakle da platim, nemam primanja. Banka je radila šta je uradila, ali interesuje me ko je to mogao da uđe u Komunalno preduzeće i ovjeri dokument. Prema mom mišljenju, to je organizovana kriminalna grupa”, ocijenio je Lisičić.

Specijalno državno tužilaštvo u februaru je proslijedilo kolašinskim kolegama prijavu, koju je Atlas banka podnijela protiv troje doskorašnjih službenika, sumnjičeći ih da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Krivična prijava podnesena je protiv D.R. L. B. I M.M. Oni su osumnjičeni da su podizali kredite na ime sugrađana, koristili oročenu ušteđevinu ili dozvoljene minuse.

Prema nezvaničnim informacijama, u kolašinskom tužilaštvu u svojstvu svjedoka saslušavaju više do 200 Kolašinaca, na čija imena glase sporni kreditni ugovori.

Kad se završi taj posao, rečeno je “Vijestima”, angažovaće vještake finansijke struke koji će u nalazu konstatovati ko je i koliko minulih godina oštećen u kolašinskoj poslovnici Atlas banke.