Tuzi: Zaplijenjeno 532 kilograma rezanog duvana, protiv osumnjičenog podnijeta krivična prijava

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici"
97 pregleda 7 komentar(a)
duvan, Foto: Shutterstock.com
duvan, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.04.2016. 15:08h

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina juče su u zajedničkoj akciji u mjestu Podhum oduzeli 532 kilograma rezanog duvana, a protiv osumnjičenog Đoke Đonaja iz Podgorice podnijeta je krivična prijava zbog nedozvoljene trgovine, saopšteno je iz Uprave policije i Uprave carina.

"Policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi i carinski službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja su juče u jutarnjim časovima u mjestu Podhum oduzeli 532 kiilograma rezanog duvana. Policajci i carinici su tom prilikom kontrolisali Đ.Đ. (30) iz Podgorice, koji je u tom momentu vršio pretovar većih plastičnih kesa sa traktorske prikolice u kombi. Pronađeno je 1.065 pakovanja sa 532 kilograma rezanog duvana, vrijednosti 7.980 eura. Budući da je Đ.Đ, kako se sumnja, posjedovao robu čiji je promet ograničen – akciznu robu u svrhu dalje neovlašćene prodaje, duvan je oduzet", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

U saopštenju se dodaje da je duvan predat carinicima radi daljeg postupanja, dok je osumnjičeni predat policiji.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Shodno konsultacijama sa tužiocem, tom tužiocu je krivična prijava protiv Đ.Đ, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina, podnijeta u redovnom postupku", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: