Budućnost Capital Plaza i Jedinstvo sjutra za finale

0 komentar(a)
Jedinstvo - Budućnost, Foto: OSCG
Jedinstvo - Budućnost, Foto: OSCG
Ažurirano: 02.04.2016. 13:14h

Sjutra veče će biti poznat rival Budvanske rivijere u finalu jubilarnog 10. finala plej-ofa u nezavisnoj državi - Budućnost Capital Plaza i Jedinstvo su po jednom pobijedili, pa će majstorica odlučiti ko će na megan šampionu, koji je sa dvije maksimalne pobjede završio posao protiv nikšićkog Volej stara.

Budućnost drugu uzastopnu godinu igra majstoricu polufinala, a lani je sa 2:1 eliminisala Volej star. Ove godine su Podgoričani porazom kod kuće otvorili seriju protiv Jedinstva, iako su imali dobijen meč (vodili su 2:1 u setovima, te 18:11 i 23:19 u četvrtom), ali su uzvratili brejk u Bijelom Polju sa 3:1.

“U prethodna dva meča se vidjelo da domaći teren ne predstavlja prednost, veća želja i manji broj grešaka, koji će presuditi i u odlučujućoj utakmici. Vjerujem da je igra, želja i poštovanje dogovora dobar recept i za sljedeći meč. Nadam se samo da će se ekipi pridružiti Bojan Radović i Miodrag Jelić, koji su zbog gripa van trenažnog procesa, još od prošlog meča”, kazao je trener Budućnost Capital Plaze Zoran Vukčević.

Plasmanom u finale Kupa Crne Gore, Jedinstvo je već ostvarilo najbolji rezultat u klupskoj istoriji, ali Bjelopoljci žele da naprave i korak više. Skor između dvije ekipe, računajući i ligaški dio, je 2:2.

“Bez obzira što smo u srijedu poraženi na svom terenu i što smo propustili lijepu priliku da se u jednom prelijepom ambijentu plasiramo u finale, ja sam optimista. Negdje smo u projekcijama prije polufinalne serije i mislili da je najrealnije da se igra majstorica, tako da ćemo u Podgoricu poći da pobijedimo i ja mislim da je moja ekipa spremna za tako nešto”, optimista je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Nedjeljna utakmica u sali Medicinske škole počeće u 19 sati.

Bonus video: