Bulatović: Prebrodila sam najteže trenutke u karijeri

154 pregleda 2 komentar(a)
Ivana Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ivana Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.04.2016. 14:59h

Na kraju takmičarske sezone smučarka Ivana Bulatović , prva crnogorka koja je učestvovala na Zimskim olimpijskim igrama, kaže da je zadovoljna postignutim.

Nakon što je, poslije učešća na ZOI, dvije godine zbog povreda bila van staze, cilj joj je bio da povrati kondiciju i učestvuje na što više trka, kako bi nadoknadila i propušteno vrijeme i izgubljene bodove.

Ostvarenim rezultatima na FIS takmičenjima kao i zlatnim medaljama u dvije discipline na državnom prvenstvu, uspjela je, kaže, da povrati prvu poziciju u Crnoj Gori.

To joj je i motivacija za nastavak karijere i prikupljanje bodova za naredne Zimske olimpijske igre.

"Po povratku sa ZOI u Sočiju 2014. godine dobila sam drugu po redu povredu leđa i kičmenog stuba, što me je odvojilo od staze. Pritisak koji sam osjećala je bio nepodnošljiv, a pokreti su mi bili ograničeni toliko da nije bilo govora o bilo kakvom treningu. Srećom, uspjela sam da prebrodim, za sada, najteže trenutke u karijeri i da nastavim tamo gdje sam stala. Zahvaljujući timu ljekara i fizioterapeuta koji su mi ubrzali oporavak, odradila sam tri ciklusa priprema u Austriji", priča Ivana.

Rezultat tog rada i uloženog truda pokazao se na međunarodnim FIS trkama na Bjelasici i Žabljaku. Na Bjelasici je osvojila zlatnu i tri srebrne medalje, sa jako malim zaostatkom za prvoplasiranom takmičarkom, Čehinjom Sarom Novotnom.

Zlatna medalja, koju je osvojila u veleslalomu, kaže kolašinska smučarka, stigla joj je kao ohrabrenje i pokazala da je na pravom putu. U trkama na Žabljaku osvojila je srebrnu i bronzanu medalju, a ti slabiji rezultati, kako tvrdi, posljedica su loše pripremljene staze i jako loših vremenskih uslova.

"Sada mi predstoji takmičenje u Bugarskoj, što će biti i posljednja trka ove sezone. Što se tiče mog daljeg rada, slijedi period konstatnih kondicionih priprema do naredne jeseni. Ono što je moj cilj za sljedeću sezonu je provesti što više dana na snijegu kako bih mogla da se pripremim za predstojeće Svjetsko prvenstvo", najavljuje Ivana.

Skijanje je, kaže ona, sport koji ne nailazi na podršku, a manjak razumijevanja za njen rad, čak i nakon odlaska na ZOI, nešto sa čim se svakodnevno susreće. Bolji rezultati, naglašava Kolašinka, podrazumijevaju i veća ulaganja.

"Međutim, ne dozvoljavam da to ubije moj sportski duh i nastaviću da radim najbolje i najviše sto mogu, bez obzira na okolnosti. Nadam se da se naći ljudi koji imaju razumijevanja za moj rad i koji će mi pomoći da lakše i brže dođem do željenog rezultata", zaključuje Ivana.

Bonus video: