TVRDI DA MUP IGNORIŠE PRETUČENE

Marković: Država reaguje samo kad je uhvate na djelu

Trojica Kolašinaca tvrde da su im nakon protesta DF-a u centru Podgorice sajovci “hamerom” prepriječili put, a potom palicama počeli da lome “tojotu jaris” u kojoj su bili
333 pregleda 4 komentar(a)
Velibor Marković, Foto: Zoran Đurić
Velibor Marković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.03.2016. 18:04h

Advokat Velibor Marković najavio je da će tužiti MUP, ako iz te institucije u najkraćem roku ne ponude poravnanje trojici Kolašinaca koje su policijski specijalci pretukli 24. oktobra prošle godine.

Marković je kazao da mu iz MUP-a nije odgovoreno na zajtjev koji je predao prije više od deset dana, a kojim je tražio nagodbu sa državom i novčanu odštetu za Andriju i Andrijanu Račića, Marka Rakočevića i Darka Šćepanovića. Trojica Kolašinaca poravnjanje traže zbog brutalnog prebijanja u noći protesta Demokratskog fronta, a Andrijana je odštetu tražila za vozilo koje su joj, kako tvrdi, demolirali sajovci

“Sada je sasvim jasno da država ne bi reagovala, niti razgovarala o naknadi štete sa Miloradom - Mijom Martinovićem, da se nije pojavio snimak prebijanja. Da taj snimak nije objavljen, država bi na svaki načnin nastojala da prikrije i taj događaj, ili da prebace krivicu na nekog drugog”, kazao je Marković.

Martinovića su pripadnici SAJ-a brutalno pretukli nakon razbijanja protesta DF-a i demolirali njegov mercedes. Vlada je krajem 2015. usvojila nagodbu MUP-a sa Martinovićem, prema kojoj je on dobio 130.000 eura obeštećenja.

Zastupnik četvoro Kolašinaca ocijenio je da ćutanje čelnika MUP-a na njegov zahtjev pokazuje odnos države prema građanima. “To govori u prilog mojoj ranijoj tvrdnji da građani nemaju ista prava pred zakonom i da će država pokazati blagonaklonost samo tamo gdje je uhvaćena na dijelu”, rekao je Marković.

Trojica Kolašinaca tvrde da su im nakon protesta DF-a u centru Podgorice sajovci “hamerom” prepriječili put, a potom palicama počeli da lome “tojotu jaris” u kojoj su bili. Račić je tvrdio da je iz “hamera” izašlo 5-6 maskiranih policajaca, da su polomili automobil, a onda počeli da ih udaraju pendrecima po glavi i tijelu.