BOJE JUTRA: O obilježavanju katoličkog Uskrsa

U Bojama jutra i o koncertu Sergeja Ćetkovića koji će biti održan u ponedjeljak 28. marta u 21.30 sati na Trgu Republike u Podgorici.
0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Ažurirano: 24.03.2016. 13:30h

Sjutra pripadnici katoličke vjeroispovjesti slave Veliki petak. Sveštenik don Viktor Ganc podsjetiće nas na to koji se sve običaji vežu za obilježavanje ovog blagdana koji najavljuje veliki hrišćanski praznik Uskrs.

Zbog izraženog problema sječe stabala u park šumama, prošlog mjeseca su formirani operativni timovi Glavnog grada koji se bave zaštitom. Provjeravamo kakve aktivnosti sprovode kako bi suzbili nelegalnu sječu.

U Zavodu za zapošljavanje u toku su pripreme za angažovanje nezaposlenih za rad na sezonskim poslovima, a sudeći po dosadašnjim prijavama i ove godine najveće interesovanje vlada za rad u turizmu. Kada je riječ o starosnoj dobi, najčešće se prijavljuju nezaposleni uzrasta do 30 godina života, a u Zavodu ističu da će na sezonskim poslovima biti angažovano oko deset hiljada građana.

U petak, 25. marta u 20.00 sati u Velikoj sali KIC "Budo Tomović", biće organizovana podgorička premijera filma "Agnus Dei" (Jagnje božije) albanskog reditelja Agima Sopija. Gošća jutarnjeg programa biće naša poznata glumica Žaklina Oštir, koja tumači jednu od glavnih uloga u ovom filmu. Ona je za maestralno tumačenje lika majke Marije pobrala nagrade za najbolju glumicu, i to na dva renomirana filmska festivala u Los Anđelesu, Maverick Movie Festivalu i festivalu Legends of Hollywood, ali i na filmskoj smotri u Nju Delhiju. Ujedno, za ovu ulogu uručeno joj je i priznanje za doprinos razvoju filma koje dodjeljuje Privredna komora Delhija.

Prenosimo i detalje 11. Međunarodnog sajma knjiga i obrazovanja, koji će biti održan od 9. do 15. maja, 2016. u garažnom dijelu šoping mola Delta city.

U Bojama jutra i o koncertu Sergeja Ćetkovića koji će biti održan u ponedjeljak 28. marta u 21.30 sati na Trgu Republike u Podgorici. Nastup je poklon kompanije IdeaCG.

Glavne naslove dnevne štampe komentarisaće Milan Radović iz Građanske alijanse.

Bonus video: