Barani naoružani došli blizu zgrade Višeg suda

Nakon što je policajac koji obezbijeđuje zgradu Vrhovnog suda krenuo ka njima razbježali su se, ali su ih u Bokeškoj ulici sačekali pripadnici Interventne jedinice policije
212 pregleda 55 komentar(a)
Podgorica hapšenje, Foto: Savo Prelević
Podgorica hapšenje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2016. 19:48h

Policija je jutros uhapsila Barane Zijada Nurkovića (21) i Edmonda Mustafu (21) nakon što su naoružani došli blizu zgrade podgoričkog Višeg suda. Nedugo potom uhapšen je i Petar Popović (22) iz Bara, zbog omalovažavanja policijskih službenika prilikom kontrole vozila u kojem se nalazio.

Nurković, Mustafa i Baranin Stefan Mićić (24) jutros su navodno došli u Podgoricu sa drugom Martinom Jankovićem (18) kom se u podgoričkom Višem sudu sudi zbog pokušaja ubistva Popovića.

Janković je optužen da je kao maloljetnik pokušao da ubije sugrađanina.

Njegovi prijatelji oko devet sati došli su nadomak zgrade Višeg suda, nakon što je policajac koji obezbijeđuje zgradu Vrhovnog suda krenuo ka njima, razbježali su se ali su ih u Bokeškoj ulici sačekali pripadnici Interventne jedinice policije.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" dvojica Barana uhapšena su u toj ulici, a Mićić je na kratko pobjegao policiji. Ubrzo je i on uhapšen.

Iz Uprave policije saopšteno je da su imali dojavu da između dvije barske grupe može doći do konflikta i da su pojačali patrole oko zgrade Višeg suda.

"Tom prilikom su u jednom ugostiteljskom objektu uočili tri lica koja su se, primijetivši policijske službenike, dala u bjekstvo. Policijski službenici su se dali u potjeru za njima. Z.N. je, kako se sumnja, dok je bježao iza pojasa izvadio pištolj koji je odbacio od sebe ispod jednog parkiranog vozila kada je primijetio da mu se policijki službenici približavaju, E.M. je takođe, sumnja se, prilikom bježanja odbacio od sebe pištolj i to takođe ispod jednog parkiranog vozila. Oba lica su u kratkom roku sustignuta i lišena slobode. Pištolji, marke Broving cal. 9 mm sa 13 metaka u okviru za koji se sumnja da pripada Z.N. i marke Valter cal. 9 mm sa sedam metaka u okviru za koji se sumnja da pripada E.M, su izuzeti sa lica mjesta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Nurković i Mustafa će sjutra biti saslušani u Tužilaštvu, a forenzičari iz Danilovgrada vještačiće pištolje koji su oduzeti od njih.

Gotovo istovremeno, dok je Jankovićeva grupa hapšena na podgoričkim ulicama, inspektori su zaustavili taksi u kom su bili Popović i njegovi prijatelji Jovan Klisić i Miloš Tatar. Popović je uhapšen jer je tokom kontrole omalovažavao policajce.

"On će, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru, u skraćenom postupku biti sproveden Područnom organu za prekršaje", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Bonus video: