Socijalni radnik oštetio državu za 170.000 eura?

Ramović je jedan od radnika koji se sumnjiče da su državu oštetili za više od dva miliona
149 pregleda 0 komentar(a)
novac, Foto: Shutterstock
novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.03.2016. 18:41h

Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je rožajskom sudu optužni predlog protiv socijalnog radnika Nuha Ramovića, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Ramoviću se na teret stavlja da je tokom četiri godine pribavio imovinsku korist za 70 osoba, čime je državu oštetio za 170.000 eura.

“On je u periodu od 30. januara 2010. do 24. oktobra 2014. godine, kao službeno lice u rožajskom Centru za socijalni rad, u postupcima za ostvarivanje prava iz osnovnih materijalnih davanja MOP-a, iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja i nevršenjem svoje službene dužnosti, pribavio korist za preko 70 lica, a državi Crnoj Gori pričinio materijalnu štetu u iznosu preko 170 000 eura“, piše u optužnom predlogu.

Piše da Ramović nije polugodišnje obavljao kontrolu korisnika socijalnih primanja, ni bilježio promjene nastale u međuvremenu, zbog čega su oni socijale primali i mimo zakona.

Glavni pretres u postupku protiv Ramovića zakazan je za 5. april, a slučaj je dodijeljen predsjedniku Osnovnog suda Zahitu Camiću.

Uskoro se očekuje odluka ODT u još četiri postupka koja su pokrenuta protiv radnika Centra za socijalni rad.

Uprava policije je u junu prošle godine podnijela krivičnu prijavu protiv službenika Centra Zinete Sutović, Nuha Ramovića, Amera Mujevića, Faruka Dacića i Armina Dedeića, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i državni budžet oštetili za više od dva miliona eura.

“Tužilačko-policijske aktivnosti... ukazuju na sumnju da su ova lica u prethodnih 10 godina, u svojstvu službenih lica Centra..., iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica službenih ovlašćenja, sebi ili drugom pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 2.033.748,80 eura, za koji je i oštećen budžet države”, saopštila je u junu prošle godine portparolka Uprave policije Tamara Popović.

Bonus video: