Trideset godina umjetničkog rada

Ovaj likovni umjetnik iz Rožaja, punih trideset godina gradi svoj umjetnički stil, koji likovni kritičari svrstavaju u osobeni urbani pejzaž. Ibrahimović je diplomirao na Likovnoj akademiji u Sarajevu (1986) u klasi prof. Radoslava Tadića, a postdiplomske studije završio je na Cetinju 2013. godine
99 pregleda 0 komentar(a)
ALdemir Ibrahimović, Foto: Privatna arhiva
ALdemir Ibrahimović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.03.2016. 11:29h

Izložbama u Crnoj Gori, regionu i Njemačkoj, akademski slikar mr Aldemar Ibrahimović obilježiće ove godine tri decenije plodnog umjetničkog rada.

Ibrahimović će se 10. marta izlagati u Nišu u galeriji Kulturnog centra, a od trećeg juna do 25. jula njegove slike biće izložene u galeriji “Stajner Am Flus” u njemačkom gradu Plohingenu. U tivatskom ljetnjikovcu “Buća-Luković” Ibrahimović će imati izložbu drugog septembra, a u pred podgoričkom likovnom publikom predstaviće se 20. septembra u galeriji “Most”.

Ovaj likovni umjetnik iz Rožaja, punih trideset godina gradi svoj umjetnički stil, koji likovni kritičari svrstavaju u osobeni urbani pejzaž. Ibrahimović je diplomirao na Likovnoj akademiji u Sarajevu (1986) u klasi prof. Radoslava Tadića, a postdiplomske studije završio je na Cetinju 2013. godine. Član je ULUCG-a od 1987. godine i SULU-a. Do sada je dobio Nagradu za slikarstvo “Crnogorski likovni salon Cetinje”, Nagradu “30. septembar” - opštinska Nagrada Rožaja, Nagradu ULUCG “Milunović, Stijović, Lubarda”...

“Slike Aldemara Ibrahimovića podsjećaju na metafizičku bajku, nastalu u tišini jednog zaustavljenog vremena. One su ishodište duhovne slikovnosti i romantičarskih stanja umjetnika”, zapisala je kritičarka Ljiljana Zeković.

Bonus video: