Podgorica: Gavrilović osumnjičen da je na kamatu uzeo 40.000 eura

Osumnjičeni D.G. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu
146 pregleda 0 komentar(a)
novac, Foto: Shutterstock
novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.03.2016. 09:03h

Policija je danas u okviru projekta za otkrivanje i suzbijanje zelenaštva uhapsili Drago Gavrilović (32) iz Ivanjice – Republika Srbija, nastanjenog u Podgorici.

Akcija "Delta", kako se navodi, realizovana je u okviru projekta "Loan".

"Policijsko – tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da je osumnjičeni Drago Gavrilović krivično djelo zelenaštvo počinio na način što je oštećenom A.M. iz Podgorici na tzv. zelenašku kamatu pozajmio novac u iznosu od 10.000 eura, sa kamatom od 3%, odnosno od 300 eura na mjesečnom nivou, s tim što je kao sredstvo obezbjeđenja, u dogovoru sa oštećenim, na svoje ime uknjižio stan u Podgorici, tržišne vrijednosti oko 40.000 eura, vlasništvo supruge oštećenog. Dogovor između osumnjičenog i oštećenog je, sumnja se, bio da po vraćanju zajma sa kamatom osumnjičeni vrati u vlasništvo supruzi oštećenog lica pomenutu nepokretnost, za koju su u ugovoru u kupoprodaji naveli da vrijedi manje odnosno 30.000 eura, tako što će poništiti pomenuti ugovor na osnovu čega će nepokretnost ponovo biti uknjižena na ime supruge oštećenog lica. Kako osumnjičeni, kako se sumnja, nakon povraćaja duga sa zelenaškom kamatom, koji je uslijedio nakon nekoliko mjeseci, nije to učinio već je zadržao i stan koji je bio u obavezi da vrati vlasniku, sumnja se da je krivičnim djelom zelenaštvo sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 40.000 eura", navodi se u policijskom saopštenju.

Dodaje se da će osumnjičeni Gavrilović će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Službenici Uprave policije su, osim toga, prema nadležnom tužiocu inicirali pokretanje finansijske istrage na osnovu saznanja da je na ime D.G. prijavljen veći broj nepokretnosti. Do sada je, tokom prošle i ove godine, realizovano 16 akcija u okviru ovog projekta, usmjerenih na suzbijanje zelenaštva. U ovih 16 akcija ukupno je procesuirano 21 lice od čega 18 lica za KD zelenaštvo, dok iznos novca koji je, kako se sumnja, plasiran vršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 1.200.000 eura (milion i dvije stotine hiljada eura)", piše u saopštenju.

Bonus video: