Koprivica i Perunovićeva opet prvaci države u krosu

Slađana Perunović je deseti put osvojila titulu prvaka Crne Gore u krosu
0 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: ASCG
Slađana Perunović, Foto: ASCG
Ažurirano: 05.03.2016. 15:15h

Atletičar barskog Mornara, Dragoljub Koprivica i Slađana Perunović iz Atletskog kluba Nikšić, kao i prošle godine, osvojili su titule prvaka Crne Gore u krosu.

Koprivica je danas u Podgorici, u trci na šest hiljada metara, trijumfovao ispred Miloša Mikića iz AK Nikšić i Gorana Petrića iz pljevaljskog Rudara.

U konkurenciji atletičarki, Perunović je u trci na tri hiljade metara bila brža od atletičarki Podgoričkog maratona, Vesne Pavlićević i Rade Miladinović.

Perunović je deseti put osvojila titulu prvaka Crne Gore u krosu.

U konkurenciji cicibana najbolji su bili članovi barskog kluba Sanja, Aldin Hajdarević i Anabela Mujović, kod mlađih pionira pobijedili su Danilo Vujičić (Mornar) i Divna Ratković (Sanja), a kod pionira atletičari Mornara, Jasin Pepić i Sara Ratknić.

Najbrži mlađi juniori bili su članovi bjelopoljskog Jedinstva, Edin Erović i Jovana Đurović, u konkurenciji juniora slavili su Aleksandar Miletić (Nikšić) i Anastasija Magdelinić, a kod mlađih seniora Nikola Medenica i Lidija Todorović (Nikšić).

U konkurenciji veterana do 50 godina pobijedio je Veselin Petrušić (Nikšić), do 60 Slavljub Miladinović (Podgorički maraton) i preko preko 60 godina Velimir Ćorović (Nikšić).

Pripadnici Vojske Crne Gore (6000m): 1.Milorad Radojević (Pješadijski bataljon).

U trci pripadnika Vojske Crne Gore trijumfovao je Milorad Radojević (Pješadijski bataljon).

Na šampionatu, održanom na trim stazi u Tološkoj šumi, nastupilo je oko 140 takmičara iz 11 atletskih klubova: Budućnost, Mornar, Lovćen, Nikšić, Rudar, Garač, Jedinstvo, Sanja, Arsenal, Lim i Podgorički maraton.

U ekipnoj konkurenciji kod muškaraca pobijedili su atletičari Mornara, a kod atletičarki Jedinstvo.

Najviše medalja osvojili atletičari Mornara (12), ispred bjelopoljskog Jedinstva (9) i AK Nikšić (6).

Bonus video: