Policajcima se osvježilo pamćenje

Policajci rekli da su kod tužioca dali površne izjave, pravdajući se time da nijesu detaljno pročitali zapisnike koje su potpisivali
2455 pregleda 13 komentar(a)
Branko Vukanović, Foto: Zoran Đurić
Branko Vukanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.03.2016. 13:17h

Devet policajaca juče su u sudu tvrdili da su ih optuženi za napad u “Velveutu” vrijeđali, gađali i fizički napali, prilikom racije u tom podgoričkom klubu.

Oni su se svi pridružili krivičnom gonjenju Radoslava Stanišića, Vidoja Stanišića, Nikole Markovića, Željka Popovića, Saše Klikovca i Branka Vukanovića, kojima se sudi za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Policajci Nikola Janković, Mirko Trebješanin i Mladen Vujović, međutim, rekli su juče da su ranije kod tužioca dali površne i neprecizne izjave, pravdajući to time da nijesu detaljno pročitali zapisnike koje su potpisali ili da se nijesu razumjeli s tužiocem.

“Kada sam rekao da nije bilo osnova za reagovanje policije, htio sam da kažem da nije bilo drugih problema, osim sa optuženima, nisam pročitao zapisnik, to sam vidio kasnije”, rekao je Janković. Vujović je rekao da je tužiocu ispričao da je lokal bio prazan, ali da je mislio na period kada su izlazili, a ne u vrijeme napada.

Trebješanin je rekao da je sada sto odsto siguran da je Vukanović prvo udario Jankovića nogom u grudi, iako je kod tužioca kazao da je optuženi njegovog kolegu udario pesnicom.

Advokat Branko Anđelić prigovorio je svjedočenju, navodeći nelogičnim da se policajac bolje sjeća događaja posle tri mjeseca, nego neposredno nakon što se desio.

Policajci su tvrdili da je njihov starješina Božidar Bulatović upozorio prisutne da je racija u toku.

Sutkinja Larisa Mijušković-Stamatović prihvatila je predloge odbrane da se u nastavku postupka sasluša osoblje lokala, kao i da se vještačenjima utvrdi koja vrsta spreja je korišćena i kako on djeluje na čovjeka.

“Pošto oštećeni tvrde da su se tukli i vukli sa njima, interesuje me kako su mogli da se kreću i da tuku, ako su ih poprskali sprejem za onesposobljavanje”, istakao je advokat.

Nakon što se tužiteljka Romina Vlahović usprotivila da se optuženima ukine pritvor, Vidoje Stanišić je vidno iznerviran optužio tužilaštvo da zbog njihove nesposobnosti i borave u pritvoru.

“To je organizovani kriminal, ja ostarah u zatvoru. Puštite nas iz pritvora, ja vam garantujem sudija da ćemo svi doći na suđenje”, rekao je Vidoje Stanišić.

Sutkinja je odbila da im ukine pritvor, rekavši da postoji opasnost da će uticati na svjedoke. Suđenje se nastavlja 4. aprila.

Bonus video: