PODNIJETE KRIVČNE PRIJAVE

Budva: Uhapšeni osumnjičeni za obijanje auta, krađu novca, dokumenata i tašne

Policija je brzo uhvatila Podgoričane koji su zbog istih krivičnih djela više godina robijali u spuškom zatvoru
239 pregleda 6 komentar(a)
krađa auta, obijanje vozila, Foto: Shutterstock.com
krađa auta, obijanje vozila, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.04.2019. 19:35h

Budvanska policija uspjela je preksinoć oko ponoći da uhvati Podgoričane Ivicu Neškovića (34) i Aleksandra Ćetkovića ( 41), nakon što su obili luksuzni automobil. 

Obijeno vozilo se nalazilo nadomak benzinske pumpe na gradskom bulevaru, a Nešković i Ćetković su iz njega odnijeli aktovku u kojoj je bio novac i dokumenta. Podgoričani, koji su zbog istih krivičnih djela više godina robijali u spuškom zatvoru, ovoga puta kao metu su izabrali automobil, vlasništvo Budvanina A. Ć.

Jedan od njih je slomio staklo na mjestu suvozača i izvukao aktovku iz automobila, dok je drugi čuvao stražu. Međutim, krađa je brzo prijavljena, a policija je, za nepunih dvadesetak minuta, uspjela da uhapsi poznati dvojac.

Nešković i Ćetković su osumnjičeni da su počinili krivično djelo teška krađa i predati su zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Kotoru.

Budvanska policija je u dvije odvojene akcije uhapsila i srpkog državljanina Elmedina Kuhinju iz Prijepolja, koji je iz vozila Ruskinje S. K., ukrao torbu u kojoj je bilo 400 eura. Kada je žena izašla iz vozila i otišla do perionice, Kuhinja je ukrao torbicu iz njenog automobila. On je juče priveden sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću, koji mu je nakon saslušanja u prisustvu branioca odredio pritvor do 30 dana i poslao ga u zatvor u Spužu.

Inspektori kriminalističke policija uhapsili su i Makedonca E. K., koji je "operisao" po Starom gradu. Makedonac je uspio da obije agenciju za nekretnine u budvanskom Starom gradu i ukrade iz sefa 1.100 eura. Protiv njega je podnijeta kivična prijava zbog teške krađe.