Ganjo najbolja u superkombinaciji, svemoguća Von nastupila sa povredom koljena

0 komentar(a)
Mari-Mišel Ganjo, Foto: Beta/AP
Mari-Mišel Ganjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.02.2016. 15:06h

Kanađanka Mari-Mišel Ganjo pobjednica je superkombinacije (računaju se rezultati superveleslaloma i slaloma) koja je za Svjetski kup danas vožena u Andori, u zimskom centru Grandvalira Soldeu - El Tarter.

Ganjo je bila 13. nakon superveleslaloma, a do druge pobjede u Svjetskom kupu (i prvu je ostvarila u superkombinaciji, 12. januara 2014. godine u Altenmarktu) došla je u ukupnom vremenu od 1:43,66 minuta.

Ganjo je za 20 stotinki bila brža od drugoplasirane Švajcarkinje Vendi Holdener, dok je treće mjesto osvojila Francuskinja Ane-Sofi Barte sa 61 stotinkom slabijim vremenom od pobjednice.

Pobjednica prve superkombinacije sezone, Švajcarkinja Lara Gut, ostala je danas bez plasmana, jer je pogriješila u slalomskoj vožnji.

Vijest dana je, međutim, nastup vodeće u generalnom poretku, Lindzi Von. Amerikanka je u subotu u superveleslalomu izletjela sa staze i povrijedila lijevo koljeno, zbog čega se spekulisalo da je ne samo završila sezonu, nego, možda, i karijeru. Međutim, zahvaljujući medicinskom tretmanu (drenaža koljena) i jakoj volji, Von je nastupila u današnjoj superkombinaciji!

"Nakon drenaže koljena osjećam se malo bolje. Idem na vrh (start trke), i vidjeću kako ću se osjećati. Poželite mi sreću!", napisala je prije trke Lindzi Von na Fejsbuk profilu.

Na kraju je bila 13, iako je bila prva nakon superveleslalomske vožnje, ali je osvojila važne bodove u borbi za veliki kristalni globus.

U plasmanu superkombinacije prvo mjesto dijele Gut, Von i Ganjo sa po 100 bodova.

Von zauzima čelnu poziciju i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa 1.235 bodova, Gut je druga sa 1.207, a treća Viktorija Rebensburg sa 914 bodova.

Bonus video: