Petar Ivanović možda nije udario djevojčicu na pješačkom prelazu

Iako je uredno pozvan na suđenje, Ivaniovićeva advokatica je, nakon telefonskog razgovora s njim, saopštila da je ministar na službenom putu
189 pregleda 32 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: "VijestI"
Petar Ivanović, Foto: "VijestI"
Ažurirano: 27.02.2016. 08:21h

Vještak saobraćajne struke Goran Čarapić utvrdio je da je ministar poljoprivrede Petar Ivanović udario djevojčicu na pješačkom prelazu.

Drugi vještak iste struke Darko Savićević nije bio tako kategoričan, već je ostavio mogućnost da se to moglo desiti i van pješačkog prelaza.

O njihovim nalazima raspravljaće se na sljedećem pretresu u podgoričkom Osnovnom sudu 13. aprila, jer je suđenje juče odloženo zbog nedolaska ministra.

Iako je uredno pozvan na suđenje, njegova advokatica je, nakon telefonskog razgovora s njim, saopštila da je Ivanović na službenom putu.

Ministru se sudi zbog saobraćajne nezgode u centru Podgorice, u kojoj je prije pet godina na pješačkom prelazu udario djevojčicu.

Ivanović je optužen za ugrožavanje javnog saobraćaja iz nehata, za šta mu prijeti novčana kazna ili zatvor do godinu dana.

Prema optužnom predlogu, ministar je oktobru 2010. godine udario djevojčicu A.B. koja je zadobila laku tjelesnu povredu.

Navodi se da se Ivanović, koji je upravljao vozilom “toyota land cruiser”, nije zaustavio na pješačkom prelazu, kako bi propustio djevojčicu, usljed čega je udario lijevom bočnom stranom automobila.

Prvostepenom presudom sudije Gorana Đukovića iz jula 2014. godine, Ivanović je oslobođen.

Sudija je smatrao da nema dokaza da je počinio krivično djelo.

Viši sud je ukinuo presudu, nalazeći da nisu dati razlozi o odlučnim činjenicama vezanim za tok saobraćajne nezgode.

Ivanoviću opet sudi Đuković.

Bonus video: