Magija pospremanja koja će vam promjeniti život

"Većina metoda zasniva se na raspremanju po sistemu soba po soba ili malo po malo, čime ste osuđeni da zauvijek pokušavate da se oslobodite svog nereda. Metoda KonMari, sa revolucionarnim sistemom pospremanja prema kategorijama, daje trajne rezultate"
188 pregleda 1 komentar(a)
Magija pospremanja, Foto: Nova knjiga
Magija pospremanja, Foto: Nova knjiga
Ažurirano: 25.02.2016. 14:08h

Japansko umijeće stvaranja reda i pospremanja nova je tema svjetskog bestselera Maro Kondo, koji se može naći u izdanju Nove knjige.

Djelo ovog japasnkog stručnjaka za raspremanje, prvo je na listi najprodavanijih vodiča Njujork tajmsa (prodato u tri miliona primjerka) i ono vodi čitaoce korak po korak kroz revolucionarnu metodu KonMari za smanjivanje, razvrstavanje i odlaganje stvari, navodi se u saopštenju Nove knjige.

Kondo je podigla čin pospremanja na sasvim novi nivo, uz obećanje da čim se uvede jednostavnost i red u svoj dom na ispravan način, više nikada nećete morati to ponovo da radite.

"Većina metoda zasniva se na raspremanju po sistemu soba po soba ili malo po malo, čime ste osuđeni da zauvijek pokušavate da se oslobodite svog nereda. Metoda KonMari, sa revolucionarnim sistemom pospremanja prema kategorijama, daje trajne rezultate. Zapravo, nijedan od klijenata Mari Kondo nije se vratio starim navikama (a na njene časove se i dalje čeka po tri mjeseca)", navodi se u obavještenju Nove knjige.

Mari Kondo je počela da čita časopise za domaćice kao petogodišnjakinja i tad je zavoljela urednost i ljepotu dobro uređnih prostorija koje je vidjela na fotografijama časopisa. Zatim je, kao petnaestogodišnjakinja, počela detaljno da uči o pospremanju doma. Krenula je od svoje, a zatim prešla na bratovljevu i sestrinu sobu. Danas u Tokiju vodi uspješnu firmu koja pomaže klijentima da od doma zatrpanog nepotrebnim stvarima dođu do mjesta ispunjenog mirom, ljepotom i inspiracijom.

Svjetski bestseler tokijske pobornice drugačijeg životnog stila, sa opsežnim uputstvom za određivanje da li neki predmet u vašoj kući "budi iskru radosti", koji će vam pomoći da raspremite vaš nered i da uživate u jedinstvenoj čaroliji urednog doma, možete naći u svim Gradskim knjižarama u Crnoj Gori u izdanju Nove knjige.

Bonus video: