Mik Šumaher potpisao za Premu u Formuli 4

0 komentar(a)
Mik Šumaher, Foto: Beta/AP
Mik Šumaher, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.02.2016. 11:35h

Njemački vozač Mik Šumaher, sin sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, potpisao je ugovor sa italijanskom ekipom Prema, pa će se i u predstojećoj sezoni takmičiti u Formuli 4.

Prema ima mogućnost da se takmiči u italijanskom i nemačkom šampionatu u Formuli 4, ali čelnici te ekipe još nisu odlučili na koje takmičenje će se koncentrisati, navodi se u današnjem saopštenju.

Šumaher, koji će u martu napuniti 17 godina, prošle sezone vozio je za Van Amersfort Rejsing, u njemačkom šampionatu Formule 4.

"Prema je za mene savršen sljedeći korak na mom putu da postanem kompletan vozač. Tim je veoma iskusan i otvoren, svi dobro i blisko sarađuju sa nama vozačima a (vlasnik) Anđelo Rosin vodi računa o svakom detalju", rekao je Šumaher.

Osim njega, za Premu će nastupati i vodeći karting vozači Estonac Juri Vips i Amerikanac Huan Manuel Korea.

Prema blisko sarađuje sa Ferarijevom vozačkom akademijom, ali Šumaher neće biti dio tog programa, uprkos slavnoj istoriji koju je njegov otac ispisao sa tim timom.

Mihael Šumaher se i dalje oporavlja od teških povreda glave koje je zadobio na skijanju u Francuskoj krajem 2013. godine.

Život mu je bio ugrožen, mjesecima je bio u indukovanoj komi iz koje je probuđen u junu 2014. godine. Informacije o zdravlju i toku njegovog oporavka su veoma rijetke.

Bonus video: