Ubistvo Dragana Bećirovića: Svjedok ćutao o imenima, jer se plašio odmazde

Prema navodima optužnice, Šaranović je po nalogu za sada nepoznate osobe, zajedno sa NN licem ili više njih, 10. aprila 2011. godine iz pištolja ubio Dragana Bećirovića u Budvi. Šaranović se tereti da je počinio krivično djelo - teško ubistvo
268 pregleda 0 komentar(a)
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.02.2016. 10:00h

Momo Kljajić juče je u Višem sudu rekao da je svojevremeno istražnom sudiji prećutao imena napadača na Dragana Bećirovića iz 2008. godine, jer se plašio od odmazde. On je svjedočio u nastavku suđenja Marku Šaranoviću, optuženom da je ubio 2011. godine ubio Bećirovića.

Ispričao je detalje u vezi sa napadom koji se u Kolašinu, kada je Dragan Bećirović brutalno pretučen, rekavši da je su tada njihovom vozilu prepriječio put automobil iz koga su izašli Vinetu Strugar, Miroslav Rakočević i Radule Dožić.

"Iz straha od napadača istražnom sudiji u Kolašinu tada sam kazao da ih ne poznajem jer se bojao za sebe i porodicu" kazao je svjedok.

Svjedok Dejan Kašćelan kazao je da ne zna ništa o događaju iz 2008. godine. On je kazao da je gotovo dvije godine boravio u hotelu “Bjanka” i da je nekoliko dana pred prebijanje Bećirovića, pretučen i izbačen iz tog hotela.

Prema navodima optužnice, Šaranović je po nalogu za sada nepoznate osobe, zajedno sa NN licem ili više njih, 10. aprila 2011. godine iz pištolja ubio Dragana Bećirovića u Budvi. Šaranović se tereti da je počinio krivično djelo - teško ubistvo.

Piše da je optuženi pucao na Bećirovića u cilju stvaranja uslova za uspješno izvršenje naručenog ubistva i savladavanja eventualnih prepreka u vidu fizičkog otpora oštećenog lično i posredstvom drugih osoba.

Milan Bulatović optužen je da je znao da je Šaranović izvršio ubistvo, ali da to nije prijavio nadležnim organima. Obojica su ranije negirali izvršenje krivičnih djela.

Bonus video: