Kako se boriti protiv vršnjačkog nasilja?

U Bojama jutra, kao i svakog četvrtka, najsrećnije nagrađuje kompanija M:tel u okviru nagradne igre „m:BOX-tvoj srećni paket".
1 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Ažurirano: 17.02.2016. 13:37h

Vršnjačko nasilje je tema o kojoj se u javnosti u poslednje vrijeme sve više govori. Zato se u crnogorskim osnovnim školama sprovodi projekt "Škola bez nasilja" s ciljem da se učenicima razvije sposobnost razumijevanja emocija drugih. S druge strane, u udruženju "Roditelji" smatraju da je riječ o ozbiljnom problemu, u koji bi se više morala uključiti i država i resorni organi. Vršnjačko nasilje će biti i tema rubrike Roditeljski kutak, a o ovom problemu razgovraćemo sa psihološkinjom Jasminom Đukić.

Nastavnica Osnovne škole „Milorad Musa Burzan“ Vesna Kipa, promovisaće knjigu „Crvena mačka“ u četvrtak 18.februara. Riječ je o praktikumu koji je namijenjen nastavnicima i roditeljima, a koji sadrži niz problematičnih životnih situacija iz škole i porodice u kojima se mogu naći djeca/učenici i njihovi roditelji i nastavnici, te postupaka i načina na koje je te probleme moguće rješavati.

U jutarnjem programu i o akciji dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati 20. i 21. februara u organizaciji Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Sveti mučenici Momišićki“.

Ispratili smo i završnu konferenciju „Tretman bolesti zavisnosti u Crnoj Gori – Politike i potrebe“ koja je realizovana u okviru regionalnog projekta 3 Balkan (Svjetska Federacija Protiv Droga WFAD) u organizaciji NVO Preporod iz Nikšića.

U Bojama jutra, kao i svakog četvrtka, najsrećnije nagrađuje kompanija M:tel u okviru nagradne igre „m:BOX-tvoj srećni paket".

Poklanjamo i ulaznice za bioskop Cineplexx u TC „Delta City“.

Bonus video: