Grbiću odbijena ostavka, ostaje na kormulu Srbije

0 komentar(a)
Nikola Grbić, Foto: Beta
Nikola Grbić, Foto: Beta
Ažurirano: 13.02.2016. 09:45h

Nikola Grbić ostaje selektor odbojkaša Srbije, iako je nakon neuspjeha nakon kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Berlinu ponudio ostavku.

Pod Grbićevim vođstvom, srpski odbojkaši su osvojili srebro u Svetskoj ligi i ispali u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, prije debakla u Berlinu.

“Nudio sam svoju ostavku Aleksandru Boričiću jer nisam ispunio zadatak koji mi je zadao. Međutim, on je samo odmahnuo glavom i rekao: ‘Prestani da se zavitlavaš, ne prihvatam tvoju ostavku, ostaješ na klupi do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine’. Naravno, ako tim ne bude igrao dobro i ne bude postizao dobre rezultate, otići ću ranije jer je dobrobit reprezentacije najvažnija”, istakao je Grbić u intervjuu za jedan poljski sajt.

Bivši legendarni tehničar iza sebe ima tek jednu i po sezonu u ulozi trenera i svjestan je da mora još mnogo toga da nauči.

“Osjećam odbojku, znam sve o odbojci, ali moram da naučim još mnogo o njoj kao trener. Jer, nije isto biti igrač i trener, sada to jasno vidim. Uvijek polazim od sebe. Odmah poslije neuspjeha u Berlinu, počeo sam da razmišljam u čemu je bio problem. Najlakše je bilo uperiti prstom u igrače i reći da nisu odigrali dobro. Ali, bili smo zajedno tamo i oni ne mogu da promijene svoju igru ako ja ne promijenim nešto u svom pristupu”, naglasio je Grbić.

Bonus video: