Ubili ga, pa bol liječili heroinom

“Sjećam se da sam ga nožem ubo nekoliko puta... Izludio me je. Bio sam u nekom ludilu... Plačući smo otišli za Podgoricu”...
653 pregleda 18 komentar(a)
Rufin Vujović (Novina), Foto: Arhiva Vijesti
Rufin Vujović (Novina), Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.02.2016. 09:04h

Podgoričanin Rufin R. Vujović (44) kazao je juče da ne priznaje navode optužnice - da je na svirep način i iz koristoljublja ubio Željka Bokana, već je to, kako je rekao, učinio u samoodbrani.

U Višem sudu ispričao je da je Bokan uperio pištolj u Anelu A. Koljenović, Renata A. Berišića i njega, nakon čega ga je napao nožem.

“Uperio je pištolj u mene i kada je htio da puca u mene, metak se zaglavio u cijev pištolja. Vrijeđao me da sam ubica koji je majku ubio, da sam narkoman i pljunuo me. Tada je nastala tuča sve sa ciljem da mu otmem pištolj, jer bi svi bili pobijeni. Ja sam ga nožem ubo i tako smo se odbranili”, kazao je on pred Vijećem sudije Vladimira Novovića.

On je rekao da se sa okrivljenima Koljenović, Berišić i Bokanom družio često, da su pravili žurke na kojima se konzumirao alkohol, heroin i kokain...

Rekao je da su dovodili i djevojke iz Podgorice i Bara koje su za novac pristale da imaju seks sa njima.

Opisujući sate uoči, Vujović je ispričao da mu je Bokan rekao da je nabavio pet grama čistog kokaina i pozvao da dođe kod njega u kuću u Šušanju da ga probaju.

“Kod mene u stan u Podgorici došli su Anela i Renato i tu smo uzeli po liniju heroina... Dok smo se vozili, u autu smo napravili linije heroina na muzičkom CD-u i sve troje smo ušmrkivali. Kada smo došli, Bokan je donio flašu viskija i čaše. Pili smo. Donio je kesicu kokaina i rekao: 'Sad ćeš da vidiš što je kokain'. Napravili smo linije i ušmrkivali ga”, rekao je optuženi.

On tvrdi da im je stradali tada pokazao cijelu kuću, njegove lovačke trofeje i nudio da uzmu nešto od garderobe, ako im treba... Poslije su, rekao je, nastavili da piju i drogiraju se.

“Anela je pravila sendviče, a Renato joj je pomagao u kuhinji. Meni je Bokan u dnevnom boravku rekao da poznaje odavno Anelu, još kada je bila trudna prije nekoliko mjeseci i da je spavao sa njom i Veronikom u mom stanu. Rekao sam da to nije ista djevojka, da Anela ima momka”.

On je kazao i da mu je i djevojka ponovila isto, ali da je Bokan rekao da će ona morati te večeri da spava sa njim.

“Zakleo sam ga u đecu da je ne provocira i da ću mu dovesti neku drugu djevojku na žurku kod mene... Zaprijetio joj je da neće izlaziti iz kuće dok ne spava sa njim”.

On je ispričao da je Bokan kasnije donio pištolj sa sprata, da je Anelu uhvatio za kosu i da je govorio da će ih sve pobiti.

“Uperio je pištolj u mene i počeo da me vrijeđa: 'Ubio si majku, ubico. Narkomanu'. Pljunuo me je... Tada je repetirao pištolj koji je uperio u mene. Metak mu se zaglavio u cijevi, jer je htio da puca. Tada je počela tuča. U ruci sam držao nož kojim sam pravio sendvič. Napao sam ga da me ne bi ubio. Savladali smo ga gurajući se. Sjećam se da sam ga nožem ubo nekoliko puta i da je pao na patos na staklo koje je već bilo polomljeno. Izludio me je. Bio sam u nekom ludilu kada sam vidio da hoće da me ubije. Plačući smo otišli iz kuće i pošli za Podgoricu. Anela je onaj nož i pištolj bacila kroz prozor auta u jezero. Kada smo došli kod mene na stan, uzeli smo po liniju heroina da zaboravimo šta se desilo”, ispričao je Rufin Vujović.

Berišić je rekao da ne priznaje da je ubio Bokana i gotovo ponovio priču koju je Vujović pred sudom kazao.

Prema optužnici, Vujović, Koljenović i Berišić, u noći između 15. i 16. marta 2015. godine, napali su Bokana, udarajući ga pesnicama.

Piše da su ga nakon toga nožem i polomljenom flašom udarali u glavu i tijelo. Ukupno su mu zadali 43 ubodno-rezne rane sa prednje strane grla i ispod desnog uha, obraza, oka, ramena...

Koljenović: Ne znamo zašto ga je ubio

Anela Koljenović ispričala je potupno drugačiju verziju od drugo dvoje optuženih.

„Mi smo se zapričali o tome kako je Bokan dobar čovjek i kako nas je lijepo ugostio, a onda smo čuli da nešto nije u redu. Nijesmo znali u čemu je bila stvar jer smo mi bili u kuhinju, a oni gore. Primijetili smo da Bokanu nije dobro i da ima krv po licu i vratu. On je krenuo ka nama kako bi tražio pomoć, ali je pao. Ja i Renato smo bili u šoku. Bokan je pao na pod i u toj poziciji je i ostao“, rekla je optužena.

Dodala je da su u Rufinovom stanu nakon ubistva boravili dva dana, gdje su uzimali narkotike.

„Kako su prolazili dani, Rufin nije davao objašnejnje zašto je napao Bokana a ja i Renato smo ga pitali do kada planira da ćuti, a on je govorio da mu damo malo vremena kako bi slučaj prijavio policiji. Kada bi ga pitali o tome, osjećali smo da je postajao nervozan a namjeravao je da napusti Crnu Goru“, kazala je Koljenovićeva.

Bonus video: