Dramski studio KIC-a radi na “Plesu pobjednika"

Premijerno izvođenje zakazano je za 27. april, nakon čega će uslijediti gostovanja u Crnoj Gori i šire, a komad će se kandidovati za Bjelopoljski festival, kao i neke festivale van Crne Gore
0 komentar(a)
Ples pobjednika (Novina)
Ples pobjednika (Novina)
Ažurirano: 11.02.2016. 20:36h

Dramski studio Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” iz Podgorice započeo je rad na novom autorskom projektu Dragana Koprivice “Ples pobjednika”. Riječ je o komadu, koji je Koprivica namjenski pisao za mladi i ambiciozni ansambl. U pitanju je drama svakodnevice, sa licem i naličjem stvarnosti, a što se iskazuje kroz ključne životne zaokrete u traganju mladih za boljim socijalnim statusom, kroz vizuru komedije zabune, naravi i našeg mentalitetskog miljea, navodi se u saopštenju Dramskog studija KIC-a.

Kuriozitet komada je i što je autor uradio tekst sa izbalansiranim ulogama, te u predstavi ne postoje glavni i epizodni likovi, nego svi akteri imaju skoro podjednak tekstualni i scenski udio. U predstavi igra već provjereni ansambl, koji je, uz manje izmjene, saradnju započeo “Najboljom predstavom” 2012. godine, a nastavio predstavama “Randevu”, “Najbolja hostesa festa” i “Veče na psihijatriji”.

U ovom, petom po redu dramskom projektu, igraju: Jovana Nikčević, Ivana Đurđić, Andrea Lekić, Milena Brajović, Valentina Striković, Milica Šarac, Milica Dabanović, Dimitrije Drobnjak i Nemanja Jančovski. Režiju potpisuje Dragan Koprivica, asistent režije je Adriana Žolja Bošković, majstor svjetla Nemanja Klikovac, majstor tona Dražen Milić, a organizator projekta Zoran Krivokapić.

Premijerno izvođenje zakazano je za 27. april, nakon čega će uslijediti gostovanja u Crnoj Gori i šire, a komad će se kandidovati za Bjelopoljski festival, kao i neke festivale van Crne Gore.

Bonus video: