Kolekcionar najvećih medalja

Karatista Omladinca je na Kipru samo kompletirao najveće titule i uzeo jedino što mu je nedostajalo u bogatoj riznici trofeja - evropsko zlato! I to na kakav način - sa povrijeđenom desnom nogom nije dao priliku rivalima da upišu makar poen u kategoriji do 68 kilograma
51 pregleda 0 komentar(a)
Mario Hodžić, Foto: Facebook
Mario Hodžić, Foto: Facebook
Ažurirano: 06.02.2016. 19:31h

Evropsko karate prvenstvo u Limasolu obilježio je Podgoričanin! Mario Hodžić, uspio je na Kipru da do titule juniorskog evropskog šampiona dođe bez izgubljenog poena. Najtalentovaniji karatista Omladinca je samo potvrdio enormnu klasu, pošto je na Kipru samo kompletirao najveće titule i uzeo jedino što mu je nedostajalo u bogatoj riznici trofeja - evropsko zlato! I to na kakav način - sa povrijeđenom desnom nogom nije dao priliku rivalima da upišu makar poen u kategoriji do 68 kilograma.

Na putu do finala protiv Mađara Martina Erdoša (2:0), Hodžić je redom eliminisao Martinsa Dioga iz Andore (3:0), Bosanca Asima Ćemana (3:0), i Slovaka Martina Hacka (7:0).

"Presrećan sam osvojenom titulom, do koje sam došao zahvaljujući ogromnom radu i zalaganju. Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Džakarti bio sam ljut na sebe i pojačao sam treninge. Tačno je da sam tokom treninga izvrnuo desno stopalo i da sam povredu obnovio na zagrijavanju pred početak borbi u mojoj kategoriji, ali nijesam imao pravo da odustanem nakon razočaranja u Džakarti. Stisnuo sam zube i dao sve od sebe. I eto, isplatilo se", kazao je za „Vijesti” Hodžić.

On je na dva prethodna šampionata Evrope bio bronzani, a ima svjetsko kadetsko zlato iz 2013. godine. Uz to, ima zlato i srebro na Svjetskom kupu.

"Ne može se opisati volja za pobjedom Hodžića, koji je uspio sa jednom nogom da osvoji zlato. Jedva je stajao na nogama, ali njegovo srce i hrabrost kada ispred sebe ima protivnika, ali i volja za pobjedom, ne mogu se riječima opisati. Nogom na koju ne može da se osloni, udarao je protivnike samo da bi došao do zlata", kazao je selektor i Hodžićev trener u Omladincu, Žarko Raković.

On se osvrnuo i na učinak ostalih reprezentativaca.

"Luka Cvijović je nakon tri pobjede, pokraden u oba meča koja je izgubio. Ostaje žal zbog toga, jer je stvarno bio sjajan u kategoriji do 61 kilogram. Za razliku od njega, Nenad Dulović, od kojeg sam očekivao zlato, je nakon dvije pobjede izgubio od boljeg u meču. Razočaran sam zbog toga. U Limasolu očekujem da sjutra osvoji medalju i mlađa seniorka Anja Jović. Sjajno je pripremljena i žrijeb joj je naklonjen, dok je naš mlađi junior, Vuk Popović, ipak nedovoljno iskusan. Mada, i on je vrijedno radio na treninzima", zaključio je Raković.

Bonus video: