Hodžić osvojio zlatnu medalju

6 komentar(a)
Mario Hodžić, Foto: Vesko Belojević
Mario Hodžić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.02.2016. 16:19h

Crnogorski karatista Mario Hodžić osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Larnaki.

Junior podgoričkog Omladinca savladao je danas u finalnom meču kategorije do 68 kilograma Mađara Martina Erdoša 2:0.

Do titule prvaka došao je bez izgubljenog poena,a u finalnom meču nastupio je povrijeđen.

Na putu do finala eliminisao je Martinsa Gomesa Dioga iz Andore 3:0, Asima Ćemana iz Bosne i Hercegovine 3:0 i Slovaka Martina Hacka 7:0.

Junior Nenad Dulović u prva dva kola u kategoriji do 55 kilograma pobijedio je Alberta Avetisjana iz Jermenije 3:0 i Bjelorusa Olega Melekina 3:0, dok je u trećem izgubio od osvajača bronzane medalje, Slovaka Dominika Imriča 3:0 i završio na devetom mjestu.

U repesažu kategorije do 61 kilogram, kao sedmo plasirani, nastup je završio Luka Cvijović, porazom od Dilana Raša iz Škotske.

Cvijović je u prva tri kola eliminisao Furkana Kačara iz Turske, Kipranina Panajotisa Papetasa 2:0 i Stefana Ilića iz Bosnne i Hercegovine 6:0, dok je u meču za polufinale poražen od Ukrajinca Vitaloja Kučerenka 1:0.

Uslijedio je repesaž i poraz od Raša 3:2.

U kategoriji do 76 kilograma, Predrag Smolović u prvom kolu pobijedio je Makedonca Doana Osmanija 1:0, dok je u drugom izgubio od Poljaka Filipa Vendta 1:0.

Juniorka Vasilisa Bujić poražena je u prvom kolu kategorije do 59 kilograma od Rumunke Bjanke Andronaš 3:0, kao i Ksenija Rajović od koje je na startu takmičenja u kategoriji preko 59 kilograma bolja bila Hrvatica Lucija Lesjak 5:3.

Ženski kata tim, u sastavu Aleksandra Mijović, Iva Popović i Mia Roganović, u prvom kolu pobijedio je Hrvatsku 3:2, dok je u drugom izgubio od Francuske 5:0.

Za sjutra zakazani su nastupi mlađih seniora, Anje Jović (do 50) i Vuka Popovića (do 84 kilograma).

Bonus video: