Vukadinović priznao da je bacio bombu ispred stana Radulovića

On je dodao i da je nekoliko dana ranije dobio informaciju gdje treba da baci bombu, ali “ da je bacio za sebe, a ne za drugoga”
360 pregleda 9 komentar(a)
Miloš Radulović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miloš Radulović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.02.2016. 14:36h

Podgoričanin Janko Vukadinović priznao je da je bacio bombu ispred stana šefa barske policije Miloša Radulovića.

On, međutim, na suđenju koje je počelo danas, nije htio da kaže ko mu je bio pomagač, ali ni da otkrije motiv bombaškog napada.

U svojoj odbrani, Vukadinović je istakao i da mu je žao zbog svega što se desilo, da mu je drago što niko nije povrijeđen, i da želi javno da se izvini porodici Radulović.

“Oko 3:30 časova sam sa jednom osobom čiji identitet ne želim da otkrivam, pajserom otvorio vrata od zgrade, bombu sam nosio u desnom džepu, aktivirao bombu, bacio i pobjegao”, rekao je Vukadinović.

On je dodao i da je nekoliko dana ranije dobio informaciju gdje treba da baci bombu, ali “ da je bacio za sebe, a ne za drugoga”.

On nije želio da odgovara na pitanja tužilaštva i suda.

Radulović je ispričao da je bio u stanu sa porodicom, da ga je eksplozija probudila, te da su svi bili šokirani i da i on i njegova porodica osjećaju veliki strah zbog svega što su preživjeli. .

“Okrivljenog nikad nijesam vidio i nikad nijesam radio nijedan predmet u kom je on učestvovao”, naveo je Radulović.

On se pridružio krivičnom gonjenju Vukadinovića.

Suđenje se nastavlja 18. februara.

Vukadinović nije uspio da se nagodi sa tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice, jer mu nije odgovarala ponuda tužilaštva da robija dvije godine i sedam mjeseci.

On je optužen da je, prije dvije godine, aktivirao ručnu bombu ispred vrata policajca, čime je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja. Napad eksplozivom na imovinu šefa barske policije dogodio se u decembru 2013. godine.

Vukadinović se nalazi u pritvoru.

Bonus video: