Dragoljub Kopitović: KSCG i Rajko Vujošević su me uvjeravali da je sve završeno

Obaveza Karate saveza kao organizatora puta bila je da obezbijedi karte i aranžman za Evropsko prvenstvo za Vida Kopitovića i sve reprezentativce, kazao je trener Budućnosti, Dragoljub Kopitović
202 pregleda 2 komentar(a)
Dragoljub Kopitović, Foto: Boris Pejović
Dragoljub Kopitović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.02.2016. 14:50h

Obaveza Karate saveza kao organizatora puta bila je da obezbijedi karte i aranžman za Evropsko prvenstvo za Vida Kopitovića i sve reprezentativce, kazao je trener Budućnosti, Dragoljub Kopitović.

On je naglasio da nije bila njegova obaveza da se bavi koje je kome i kako kupio kartu, navodeći da nije organizator ni turistička agencija.

Kopitović je, povodom neodlaska njegovog sina i takmičara na Evropsko prvenstvo na Kipar, kazao da je jedino istina da mu je rečeno da je Budućnost i njen direktor Rajko Vujošević rezervisao avionsku kartu.

"To sam i prenio predsjedniku Karate saveza Draganu Šakotiću, ali sam mu sugerisao da tu informaciju svakako provjeri, što on očigledno nije uradio. Šakotić i ja imali smo nekoliko razgovora po tom pitanju gdje mi je u jednom od njih rekao da ne brinem i da Vido putuje sa reprezentacijom i da je sve u redu", rekao je Kopitović.

On je naglasio da je i Vujoševića dobio informaciju (čak nekoliko puta) da je u kontaktu sa Savezom i da je oko karte sve završeno.

"Na kraju ispostavilo se da ni to nije istina", rekao je Kopitović.

On je negirao da je bilo dogovoreno da na dan i mjesto polaska dođe zajedno sa Vidom Kopitovićem, navodeći da je njegova rezervacija bila dva dana kasnije.

On je kazao da je neistina da je Šakotić na mjestu polaska pitao Vida da li je ponio štampanu kartu.

"Tek na aerodromu u Tirani kad je Šakotić svim podijelio bording karte Vido ga je tada pitao gdje je njegova bording karta. Što znači da na mjestu polaska nije bilo nikakvog razgovora o tome i Šakotić iznosi potpunu neistinu. Kada su na aerodromu, u devet ujutru, shvatili da za takmičara nemaju obezbjeđenu avionsku kartu pokušali su da zataškaju stvar na način da drugim letom pošalju takmičara koji je trebao da bude u jedan sat i 30 minuta poslije ponoći, i da će Šakotić iz svog džepa (tako mi je rečeno) platiti njegovu kartu", kazao je Kopitović.

On je naglasio da, imajući u vidu propust, više nije imao povjerenja ni za drugi let kao ni za ostali dio organizacije.

"Posebno ne da neko iz svog džepa plaća put reprezentativcu koji bi i dalje bio neizvjestan. Da su imali dobru namjeru kao što se predstavljaju, trebali su reprezentativca da pošalju na taj let sa ekipom a da ga zamijene sa nekim iz organizacije ko se ne takmiči i da taj isti stigne drugim letom", rekao je Kopitović.

On je ponovio da je strašno da reprezentativac zbog nestručnosti i neorganizacije ispašta i odsustvuje sa tako važnog takmičenja.

"Ponavljam da se osjećam prevarenim i kao trener i kao roditelj i od matičnog kluba i od KSCG. Najvažnija stvar je da je država i Uprava za sport obezbjedila cjelokupna sredstva za predstojeće takmičenje za sve takmičare po spisku koji je KSCG dostavio, na kojem je bio i Vido Kopitović", rekao je Kopitović

Bonus video: