KSCG: Propust Budućnosti, a ne Saveza

Povodom neodlaska crnogorskog reprezenrtativca Vida Kopitovića na 43. Evropsko prvenstvo za kadete i juniore u kiparskom Limasolu, javnosti se obratila kancelarija Karate saveza Cren Gore i predsjednik te asocijacije Dragan Šakotić. Kopitović juče sa aerodroma u Tirani nije mogao otputovati na Kipar, jer nije imao avionsku kartu
57 pregleda 0 komentar(a)
Vido Kopitović, Foto: Boris Pejović
Vido Kopitović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.02.2016. 09:54h

Povodom neodlaska crnogorskog reprezenrtativca Vida Kopitovića na 43. Evropsko prvenstvo za kadete i juniore u kiparskom Limasolu, javnosti se obratila kancelarija Karate saveza Crne Gore i predsjednik te asocijacije Dragan Šakotić.

Vido Kopitović juče nije mogao sa aerodroma u Tirani otputovati na Kipar, jer nije imao avionsku kartu.

Oni u reagovanju tvrde da propust nije napravio Savez, već Kopitovićev matični klub, KK Budućnost. Reagovanja prenosimo u cjelosti.

"Poštovani, radi objektivnog sagledavanja činjeničnog stanja želimo da realno približimo situaciju ovog događaja. U toku priprema aranžmana za Evropsko prvenstvo u Limasolu ( Kipar) koji je rezervisan 29.12.2015. godine za delegaciju i reprezentaciju KSCG, po dostavljenom spisku selektora bio je i takmičar Vido Kopitović, član KK Budućnost. Nakon nekoliko dana, Predsjedniku KSCG Draganu Šakotiću i sekretaru Ivanu Bajićuu telefonskom razgovoru je javljeno da reprezentativac Vido Kopitović već ima rezervisanu avio kartu od strane njegovog matičnog kluba i da mu Savez samo rezerviše hotelski smještaj i prijavu. Ovu informaciju smo dobili od njegovog trenera, Dragana Kopitovića, a istu je potvrdio direktor Budućnosti Rajko Vujošević u kancelariji Saveza, sekretarima Ivanu Bajiću i Aleksandri Ćatović. Vujošević je kazao da je obezbjedio kartu za Vida Kopitovića po mnogo povoljnijoj cijeni od cijene koju je Savezu ponudila turistička agencija.

Vodeći se tom informacijom, našem reprezentativcu Vidu Kopitoviću je obezbjeđen smještaj sa reprezentacijom, ishrana u okviru delegacije i prijava za takmičenje. Od 29.12.2015. do 03.02.2016. godine nismo imali nijednu primjedbu na rezervacije za takmičare iz KK Budućnost: Miu Roganović, Aleksandru Mijović, Ivu Popović i Ivanu Kovačević, za koje smo takođe rezervisali avio karte, hotelski smještaj, ishranu, prijavu i sve ostalo neophodno da nesmetano učestvuju na Evropskom prvenstvu.

Tek juče u 9 sati telefonskim pozivom predsjednik Saveza Dragan Šakotić nas je obavjestio da za Vida Kopitovića nije obezbjeđena avio karta koja je po dogovoru trebala biti preuzeta od strane KK Budućnost. U saznanju te informacije odmah smo preuzeli sve kako bi u saradnji sa agencijom “Grand Travell” našli kartu i omogućili da Vido Kopitović putuje sa grupom. U toj agneciju su nas obavijestili da baš u tom momentu Rajko Vujošević kupuje kartu. U razgovoru sa Vujoševićem, predočeno mu je da je on insistitrao da obezbjedi povoljniju kartu za Vida Kopitovića i da je to bila njegova obaveza, što je porekao kao i cijelu gore navedenu situaciju.

U razgovoru sa Direktorom reprezentacije, Dragoljubom Fatićem i trenerom KK Budućnost, Draganom Kopitovićem, da se obezbjedi karta za reprezentativca Vida Kopitovića, jer nastupa tek posljednjeg dana šampionatai, ipak nismo uspjeli da ubijedimo Kopitovića da njegov sin Vido otputuje na Evropsko prvenstvo.

Moralno i materijalno stojimo iza navedenih činjenica kako bi se ova za nas i našeg reprezentativca neprijatna situacija stavila u okvire prave istine", stoji u reagovanju sekretara KSCG, Ivana Bajića i Aleksandre Ćatović.

Kopitović neka krivi neažurnost Budućnosti

I predsjednik Dragan Šakotić je iznio svoju verziju događaja:

“Pogođen situacijom koja se desila našem reprezentativcu da ne otputuje sa ekspedicijom KSCG na Evropski šampionat za kadete,juniore i mlađe seniore u Limasolu, radi sportske javnosti moram da iznesem sljedeće činjenice:

Uvjeravanjem direktora KK Budućnost Rajka Vujoševića, bio sam apsolutno ubijeđen da su za takmičara Vida Kopitovića, njegovog trenera i oca Dragana Kopitovića, kao i samog Vujoševića i njegovog sina Konstantina, već kupljene karte u režiji KK Budućnost, i to na istom letu kao za ostalu delegaciju KSCG. Moram da naglasim da je u razgovoru sa Draganom Kopitovićem dogovoreno da na dan i mjesto polaska dodju on i Vido Kopitović. Međutim, na mjestu polaska je došao samo Vido Kopitović, koga sam odmah pitao da li je sa sobom ponio štampanu kartu radi čekiranja. Reprezentativac je rekao da je KK Budućnost za njega kupio kartu i da je sve u redu, a da je tada bilo mjesta sumnji da nešto nije u redu odmah bismo reagovali i uspjeli da riješimo problem.

Na aerodromu smo pokušali sve da obezbjedimo kartu za Vida Kopitovića, ali nismo mogli zbog popunjenosti na letu. Istovremeno sam dao nalog sekretarima KSCG da učine sve da se obezbjedi karta i naš reprezentativac otputuje i učestvuje na Evropskom prvenstvu. U stalnoj komunikaciji sa kancelarijom KSCG, obavješten sam da trener Vida Kopitovića, Dragan Kopitović, nije prihvatio da se obezbjedi karta te da se Vido Kopitović priključi ostaloj delegaciji KSCG, s obzirom na to da nastupa tek posljednjeg dana u nedjelji.

Mnogo mi je žao zbog nastale situacije, prije svega zbog mladog i perspektivnog takmičara Vida Kopitovića, i ne opravdavajući propuste KSCG, koji su proizvod povjerenja saradnje i prije svega dobronamjernog izlaska u susret direktoru KK Budućnost, Rajku Vujoševiću, a njegov nemaran odnos i dovođenje, kako Saveza tako i takmičara u nezavidnu situaciju, sigurni budite neće ostati bez odgovornosti.

Bez obzira na epilog neželjene situacije, krajnje je vrijeme da se u našem sportu mnoge stvari dovedu u red i to ćemo sigurno uraditi. Još jednom izražavam žaljenje zbog neodlaska Vida Kopitovića i neučestvovanja na Evropskom Šampionatu u Limasolu”, stoji u objašnjenju predsjednika KSCG, Dragana Šakotića.

Bonus video: