Marija Vuković popravila lični i nacionalni rekord u dvorani

Crnogorska atletičarka Marija Vuković popravila je za centimetar dvoranski rekord Crne Gore u skoku uvis na dvoranskom Prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu
65 pregleda 4 komentar(a)
Marija Vuković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marija Vuković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.01.2016. 09:44h

Crnogorska atletičarka Marija Vuković postavila je dvoranski rekord Crne Gore u skoku uvis na dvoranskom Prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu.

Članica barskog Dionisa je preskočila 185 centimetara i ubjedljivo osvojila prvo mjesto, uz lični i crnogorski rekord, koji je za centimetar bolji od visine koju je preskočila 31. januara 2009. godine u grčkoj Peaniji.

Odlična je bila i njena klupska drugarica Ljiljana Matović, koja je pobijedila u konkurenciji seniorki u disciplinama 60 metara prepone (9,72sekundi), u skoku u dalj (5,54 metra) i troskoku sa 11,13 metara.

Mlada atletičarka beranskog Lima, Teodora Guberinić, osvojila je druga mjesta u skoku udalj, sa rezultatom 4,83 metara, i troskoku sa 10,63 metra.

Bacač kugle Sava Vulović iz pljevaljskog Rudara osvojio je prvo mjesto sa rekord Crne Gore u kugli od pet kilograma u dvorani sa rezultatom 15,43 metra.

To je za 19 centimetara bolje od njegovog dosadašnjeg rekorda kojeg je postavio 26. decembra 2015. godine u Novom Sadu.

Atletičar barskog Mornara, Luka Rakić, na otvorenom dvoranskom prvenstvu Zagreba istrčao je 60 metara za 6,95 sekundi. On je imao treće vrijeme u finalnim grupama A i B.

Bonus video: