Potvrđena presuda "Ženskoj bandi": Osuđene na ukupno 38 mjeseci zatvora

Nikoli ja Lačević i Milica Asanović ranije su već osuđivane zbog nasilničkog ponašanja
991 pregleda 70 komentar(a)
Nikolija Lačević, Foto: Facebook
Nikolija Lačević, Foto: Facebook
Ažurirano: 21.01.2016. 06:58h

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu takozvanoj “ženskoj bandi”, osuđenoj na ukupno tri godine i dva mjeseca zatvora za nasilničko ponašanje i zlostavljanje Marije Popović i Maje Ajković.

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović je u junu prošle godine osudila Nikoliju Lačević (26) na godinu i dva mjeseca zatvora, Milicu Asanović (21) na godinu dana, dok su Elda Orahovac (22) i Andrijana Mišolić (23) osuđene na po pola godine robije.

Viši sud je odbio žalbe branilaca na prvostepenu presudu i ocijenio da je sutkinja pravilno procijenila krivicu i visinu dosuđenih kazni.

Rabrenovićeva je navela da je iskazima zlostavljanih djevojaka svjedoka i video-snimcima i medicinskom dokumentacijom utvrđeno da su optužene počinile krivična djela.

Sutkinja je dodala i da je pri odmjeravanju visine kazne, vodila računa o tome da su i Lačevićeva i Asanovićeva već osuđivane, a kao otežavajuću okolnost Lačevićevoj cijenila i njenu izjavu da joj je žao što

Ajkovićevoj nije “ostavila trajnije posljedice”.

Lačevićeva i Asanovićeva su ranije već osuđivane zbog nasilničkog ponašanja.

Video-snimke prebijanja i zlostavljanja djevojaka, mobilnim telefonom je snimala Elda Orahovac, na nagovor Mišolićeve.

Njih četiri su u junu pretprošle godine, sa maloljetnom A. M. V., kojoj se sudi u odvojenom postupku, zlostavljale Ajkovićevu, dok su nasilničko ponašanje prema Popovićevoj počinile mjesec dana kasnije.

Bonus video: