Svindal dominirao u Vengenu

0 komentar(a)
Aleks Lund Svindal, Foto: Reuters
Aleks Lund Svindal, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.01.2016. 15:53h

Aksel Lund Svindal potvrdio je dominaciju u brzim disciplinama Svjetskog kupa u alpskom skijanju, pobjedom u spustu na legendarnoj stazi 'Lauberhorn' u Vengenu.

Do prve pobjede u karijeri na švajcarskoj stazi, norveški skijaš je došao u vremenu od 1:48.79 minuta i upisao šestu pobjedu ove sezone, a 31. ukupno.

Drugo mjesto na trci, koja je često prekidana zbog loših vremenskih uslova, usljed guste magle i smanjene vidljivosti (malo je falilo da ne bude završena), zauzeo je Austrijanac Hanes Rajhelt, koji je jedini koliko toliko uspio da parira Svindalu, a na kraju je za pobjednikom zaostao 19 stotinki.

Njegov zemljak Klaus Krel završio je na trećem mjestu sa ogromnih 1,52 sekunde iza Svindala, koji je kao 18. startovao u ovoj trci, a bio je maestralan od starta do cilja.

Pobjednik jučerašnje alpske kombinacije Kjetil Jansrud razočarao je plasmanom na 12. mjestu.

Današnjim trijumfom, Svindal se vratio na prvo mjesto u generalnom plasmanu Svjetskog kupa ((816 bodova), sa 15 bodova prednosti ispred Austrijanca Marsela Hiršera, koji će u nedjelju imati priliku da uzvrati udarac pošto je na programu slalom. Treći je Norvežanin Henrik Kristofersen sa 571 bodom.

Što se tiče poretka u spustu, Svindal je neprikosnoven sa 436 osvojenih bodova u pet trka. Drugo mjesto dijele je Francuz Giljermo Fajed i Rajhelt sa po 228 bodova.

Bonus video: