Prevcu titula i na Svjetskom prvenstvu

56 pregleda 2 komentar(a)
Peter Prevc, Foto: Reuters
Peter Prevc, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.01.2016. 15:26h

Nakon osvojene novogodišnje turneje "Četiri skakonice" i ubjedljivog vođstva u generalnom plasmanu Svjetskog kupa, Peter Prevc je nastavio sa uspjesima u ovoj sezoni - Slovenac je danas osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u skijaškim letovima na legendarnom Kulmu u austrijskom Bad Miterndorfu.

Posljednja, četvrta serija letova na SP je otkazana zbog jakog vjetra, ali su Prevcu i pored toga bila dovoljna tri leta da dođe do 14. trijumfa u karijeri.

Slovenački takmičar je poslije prvog dana takmičenja bio na drugoj poziciji iza Norvežanina Keneta Gangnesa, ali je današnjim letom od 244 metara sa 14. zaletišta, kojim je postavio rekord letaonice, osvojio ukupno 640,1 bod.

Srebro je osvojio Gangnes, koji je u trećoj seriji ostvario let od 238,5 metara, ali to mu nije bilo dovoljno da zadrži prvu pozijiu i prednost od 1,3 boda nakon prvog dana takmičenja. On je na kraju osvojio ukupno 636,8 bodova.

Austrijanac Štefan Kraft okitio se bronzanim odličjem, koji je skočio 226,5 metara, odnosno osvojio ukupno 629,2 boda.

Norvežanin Johan Andre Forfang zauzeo je četvrto mjesto, dok se na petom mjestu našao japanski veteran Norijaki Kasaji.

Prvu desetoricu kompletirali su doskorašnji prvak svijeta u ski letovima Njemac Zeverin Frojnd, Norvežanin Anders Fanemel, Njemac Ričard Frajtah i Slovenci Jurij Tepeš i Robert Kranjec.

U austrijskom Bad Miterndorfu će sjutra od 14.15 održati timskom takmičenje u ski letovima.

Bonus video: