Na Božaju zaplijenjeno pola kg marihuane, u blizini granice sa BiH cigarete vrijedne 11.000 eura

Policija je 04. januara u mjestu Pilatovci, Opština Nikšić, prilikom obavljanja poslova nadzora državne granice prema Bosni i Hercegovini, kontrolisala putničko motorno vozilo „Ford Focus“, nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao crnogorski državljanin, B.V. (51) iz Nikšića
0 komentar(a)
granični prelaz Božaj, Foto: Vesko Belojević
granični prelaz Božaj, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.01.2016. 09:44h

Crnogorska policija je na Graničnom prelazu Božaj kod jednog albanskog državljanina pronašla i zaplijenila oko pola kilograma marihuane, dok su od crnogorskog državljanina oduzeli 5.500 paklica cigareta vrijednosti oko 11.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Regionalnog centra granične policije Centar – Odjeljenja granične policije Tuzi su, 08. januara, na Graničnom prelazu Božaj kontrolisali lice koje je graničnoj kontroli pristupilo kao pješak, E.H. (23) iz Bajze – Republika Albanija. Službenici granične policije su posumnjali da E.H. posjeduje skrivene stvari ili predmete koje pokušava da prokrijumčari u Albaniju. Pregledom i pretresom lica i stvari, koje su policijski službenici izvršili zajedno sa službenicima Uprave carina – Carinske ispostave Božaj, je u torbi E.H. pronađeno veće pakovanje sa sadržanjem materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 500 grama. Lice i droga predati su Odsjeku za borbu protiv droge – Grupi Podgorica koja je o događaju obavijestila zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici. Osumnjičeni E.H. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden ZVDT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je droga upućena Forenzičkom centru radi vještačenja", navodi se u saopštenju.

Policija je 04. januara u mjestu Pilatovci, Opština Nikšić, prilikom obavljanja poslova nadzora državne granice prema Bosni i Hercegovini, kontrolisala putničko motorno vozilo „Ford Focus“, nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao crnogorski državljanin, B.V. (51) iz Nikšića.

"Pregledom vozila pronađeno je i, zbog sumnje da je roba bila namijenjena nedozvoljenoj prodaji, oduzeto 11 paketa u kojima se nalazilo 5.500 paklica cigareta, čija vrijednost u maloprodaji iznosi oko 11.000 eura. Lice, vozilo i cigarete predati su službenicima Centra bezbjednosti Nikšić radi preduzimanja daljih mjera i radnji. Službenici CB Nikšić su o događaju upoznali ZODT u Nikšiću, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina i naložio da se protiv lica podnese krivična prijava u redovnom postupku. Oduzete cigarete biće predate Upravi za imovinu", navodi se u saopštenju UP.

Bonus video: