Zagoričani u Spužu: Određen pritvor do 30 dana

Advokat Anđelić je kazao "Vijestima" da je odluka o pritvoru neutemljena i nezakonita, ali da je siguran da će se u postupku dokazati istina
662 pregleda 39 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.12.2015. 23:27h

Petorica članova samozvanog zagoričkog klana poslata su iza spuških rešetaka. Podgoričanima Radoslavu (31) i Vidoju Stanišiću (27), Saši Klikovcu (33), Nikoli Markoviću (29) i Branku Vukanoviću (32), koji se terete za napad na službeno lice, određen je pritvor do 30 dana.

To je odlučio predsjednik podgoričkog Osnovnog suda Zoran Radović. On je nakon saslušanja odlučio da se šesti osumnjičeni, Podgoričanin Željko Popović (35), brani sa slobode.

To je “Vijestima” kazao njihov branilac, advokat Branko Anđelić, ocjenjujući da je Radovićeva odluka iznuđena.

“Ovakva odluka isforsirana je neistinitim i orkestriranim izjavama pripadnika IJP. Da je nakon takvih njihovih izjava donio bilo kakvu drugačiju odluku doživio bi osudu javnosti, i na njega bi bio veliki pritisak”, kazao je Anđelić.

Istakao je da je odluka o pritvoru neutemljena i nezakonita, ali da je siguran da će se u postupku dokazati istina: “Medicinska dokumentacija diskvalifikuje navode prijave. Tokom postupku će biti jasno ko je dobio povrede, a ko ih nanosio”.

Anđelić ističe da je siguran da je “nezakonita i nepravdena odluka o pritvoru policiji bila jedini način da spasi ugled, jer već na sebi ima teret u predmetu prebijenog Mija Martinovića”.

“Žaliću se, ali s obzirom na to kakav je do sada bio način odlučivanja u predmetima u kojima su oni bili okrivljeni, ne očekujem preveliki preokret, u ovoj fazi postupka”, rekao je Anđelić.

Šestorka iz Zagoriča uhapšena je u noći između petka i subote.

Lisice na ruke stavljene su im u podgoričkom kafiću Velvet, u kom su se sukobili sa pripadnicima Intervente jedinice policije.

Policija je zvanično saopštila da su ih uhapšeni napali kada su pokušali da ih legitimišu, a šestorka je na saslušanju tvrdila da su pripadnici IJP maskirani fantomkama, sa vrata krenuli na njih.

Bonus video: