Krivična prijava protiv Podgoričanina osumnjičenog za zelenašenje

Oštećeni Ž.R. je, kako se sumnja, osumnjičenom M.V, na ime „kamate“ i „zatezne kamate za kašnjenje“ dao novac u iznosu od preko 20.000 eura
106 pregleda 10 komentar(a)
novac, koverta sa parama
novac, koverta sa parama
Ažurirano: 23.12.2015. 15:31h

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv M.V. (40) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo.

"Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene u prethodnom periodu, ukazuju na sumnju da je M.V. sebi omogućio pribavljanje protivpravne imovinske koristi većeg obima tako što je oštećenom Ž.R, u periodu od početka 2013. do kraja 2014. godine, u tri navrata pozajmio novac u ukupnom iznosu od 4.500 eura na tzv. zelenašku kamatu, koja je u dva slučaja iznosila 15% a u jednom slučaju 10% od sume pozajmljenog novca", navodi se u policijskom saopštenju.

Oštećeni Ž.R. je, kako se sumnja, osumnjičenom M.V, na ime „kamate“ i „zatezne kamate za kašnjenje“ dao novac u iznosu od preko 20.000 eura.

Krivična prijava protiv osumnjičenog je, shodno nalogu tužioca, podnijeta u redovnom postupku.

Akcija pod nazivom "Obruč" odrađena je u okviru obavještajnog projekta „Loan“, u kojem Sektor kriminalističke policije vrši istraživanje prema više lica i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo.

"U okviru obavještajnog projekta „Loan“ do sada realizovali 12 policijskih akcija: „Sova”, ,,Procenat”, ,,Kapara”, „Tornado“, „Green five“, „Depozit“, „Koko“, „Bruni“, „Lira“, „Bubac“, „Rata“ i „Obruč“, u kojima je podnijeta krivična prijava protiv 15 lica – protiv 13 lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo, protiv jednog lica zbog osnova sumnje da je počinio KD iznuda kao i protiv jednog policijskog službenika zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja na način što je kao sredstvo obezbjeđenja za pozajmljeni novac „na kamatu“ založio službeni pištolj. Ukupno je kroz ove predmete plasirano preko 925.000 eura", zaključuje se.

Bonus video: