Kolašin: Bankari krali podatke, pa uzimali kredite?

”Vijestim a ” rečeno da su na isti način podizani i dozvoljeni minusi na ime desetak penzionera koji o tome nisu imali pojma
65 pregleda 27 komentar(a)
kolašin, Foto: Wikipedia
kolašin, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 22.12.2015. 07:45h

Troje Kolašinaca podnijelo je krivične prijave zbog sumnji da su na njihovo ime, a bez njihovog znanja odobreni i isplaćeni krediti kod Atlas banke.

To je “Vijestima” nezvanično saopšteno iz kolašinskog Osnovnog tužilaštva.

Sagovornik “Vijesti” objasnio je da su prijave podnešene protiv NN lica.

O navodnim zloupotrebama u kolašinskoj poslovnici Atlas banke u gradu se govori već oko mjesec i po dana, ali uprkos tome „Vijestima“ iz te finansijske organizacije ne žele da odgovore na nekoliko puta postavljena pitanja o tom slučaju.

Takođe, niko od navodno oštećenih Kolašinca nije želio sa novinarima da razgovara na tu temu.

U međuvremenu, troje službenika poslovnice zamijenjeni su novim radnicima, a prema nezvaničnim informacijama, nakon pritužbi klijenata i interne kontrole protiv njih je pokrenut disciplinski postupak.

Ti službenci, prema nezvaničnim informacijama, na ime nekoliko Kolašinca a bez njihovog znanja, udruženo su podizali kredite.

Isti izvor saopštio je da su na isti način podizani i dozvoljeni minusi na ime desetak penzionera iz Kolašina, a koji o tome nijesu imali pojma.

Prema istim informacijama, interna kontrola u kolašinskoj poslovnici sprovedena je nakon što je jedna klijentkinja, koja živi u inostranstvu, došla da provjeri mogućnosti podizanja kredita i otkrila da je već kreditno zadužena.

Prema onome što se može čuti od prijatelja i rodbine navodno oštećenih Kolašinca, proteklih mjesec dana većina njih je uspjela da se sa bankom nagodi, pa je vraćen novac koji je bespravno podizan.

Troje od navodno ošetećenih zbog visokih iznosa koji su kao krediti podignuti u njihovo ime, odlučili su da pravdu potraže pred sudom.

Bonus video: