Hodžić i Dulović zlatni u Dubrovniku

Crnogorski juniori Nenad Dulović i Mario Hodžić osvojili su zlatne medalje, a Luka Cvijović je bio bronzani drugog dana Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku
114 pregleda 2 komentar(a)
Omladinac, Foto: Facebook
Omladinac, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.12.2015. 19:41h

Crnogorski juniori Nenad Dulović i Mario Hodžić osvojili su zlatne medalje, a Luka Cvijović je bio bronzani drugog dana Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku.

Dulović je bio najbolji u kategoriji do 55 kilograma, ali je junak dana bio njegov klupski drug iz Omladinca, Hodžić, koji je u četiri pobjede dozvolio rivalima samo tri poena, a uspješno je završio čak 20 napada. U kategoriji Hodžića, njegov reprezentativni i klupski drug iz podgoričkog Omladinca, Luka Cvijović osvojio je bronzanu medalju.

"Mario se u finalu borio sa povrijeđeni stopalom, bukvalno se oslanjajući na jednoj nozi. Insistirao sam da prije fianla predam meč Mensuru Đoziću iz Bosne i Hercegovine, ali Mario to nije dozvolio. Ipak, sjutra najvjerovatnije neće biti u ekipi", kazao je selektor Žarko Raković. On je i trener KK Omladinac.

Crnogorski karatisti su tako nakon dva takmičarska dana osvojili devet medalja, tri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih. Zlatnu medalju juče je osvojila mlađa seniorka iz Omladinca, Anja Jović u borbama do 50 kilograma.

Srebrna medalja pripala je kadetkinji Ivani Bujković u katama. Bronzane medalje u katama osvojili su kadetkinja Aleksandra Mijović, junior Vladimir Mijač i mlađi senior Srđan Vuković. Bronazna u borbama je i juniorka Ksenija Rajović u kategoriji preko 59 kilograma.

Šampionat se završava sjutra ekipnim i timskim nastupima selekcija.

Bonus video: